Jeg er helt vild med jordskokkepure og jordskokkesuppe. Konsistensen bliver nemt dejligt cremet. Hvis du ønsker at tilføje lidt protein kan du evt. komme chorizo eller stegte kammuslinger i suppen.
Jordskokkesuppe med dildolie og salte nødder
En herlig suppe, som kan serveres både som forret eller hovedret
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 6 stk små kartofler skrællet og delt i store stykker
- 1 kg jordskokker skrællet og delt i store stykker
- 2 liter vand
- 2 terninger grøntsags bouillon
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1/4 liter piskefløde
- Salt og peber
Dildolie
- 1/2 dl rapsolie
- 1/2 dl frisk dild
- Lidt frisk dild til pynt
Tilbehør
- 50 g salte nødder hk. groft
Sådan gør du
- Find en gryde og kom vand og bouillonterningen deri. Tilsæt jordskokker, kartofler, løg, hvidløg og få det op og koge.
- Kog indtil grøntsagerne er møre (stik eks. en gaffel deri og se når den slipper igen).
- Tag en suppeske og fjern ca. 1 liter af væsken fra gryden. Tag gryden af varmen og blend massen sammen med en stavblender. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
Dildolie
- Tag 1/2 dl rapsolie og bland med dilden. Tag et viskestykke over en skål og sigt dilldolien igennem. Kom i en lille beholder med hældetud, til suppen skal serveres.
Servering
- Hæld suppen op i en skål. Dryp små ”olieøer på” og tag en tandstik og lav en cirkel rundt (så dannes der små hjerter). Top med frisk dild og hakkede salte nødder (jeg brugte mandler).
Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen