Til trods for at jeg er vild med at lave mad, så må det gerne være simple, forholdsvise hurtige retter jeg laver i hverdagene. Dette her er et rigtig godt bud på sådan en hverdagsret – tager knap 30 min i forberedelse og passer derefter sig selv i ovnen. En skøn måde at få fisk på, og en god fiskeret til de knap-så-vilde-med-fisk folk:)
Ingredienser
- 450 g ferske laksefileter
- 250 g frisk spinat
- 2 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie/smør til stegning
- 1 ds tomat
- 500 ml pakke mornaysauce
- 100 g revet parmesan
- 1 dl rasp
- ca.15 stk lasagneplader
- Salt Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Tag en gryde og smelt smør/olie. Svits kort løgene deri.
- Tilsæt derefter dåsetomaten og 2 tsk salt. Lad småsimre i ca.10 min.
- Tag en ny gryde og dæk bunden med vand. Skyl spinaten og kom den op i gryden. Tag låg på gryden og tænd for blusset så vandet begynder at koge, så dampen får spinaten til at falde sammen. Når spinaten er faldet sammen tages den op af gryden og vandet sies fra.
- Skær skindet fra laksestykkerne og skær dem i små stykker/tern.
- Find et ildfast fad og dæk bunden med lasagnebunde.
- Kom derefter 1/2 af tomatsovsen på. 1/2 delen af spinaten, fordel de rå laksetern og hæld 1/3 af mornaysaucen over.
- Kom nu plader på igen og dernæst resten af tomatsovsen, resten af spinaten og igen 1/3 af mornaysaucen.
- Kom igen lasagneplader på.
- Tilsæt det sidste mornaysauce. Drys raspen ud over og til slut fordel parmesanen.
- Bag i 30 min. i midten af ovnen.
Seneste kommentarer