Jeg havde købt et aflangt tærtefad og gik og overvejede hvilket fyld jeg ville komme i min tærte. Jeg elsker fisk – så endte ud med en skaldyrstærte med rejer og krebs. For at give det lidt bid, kom jeg friske asparges i toppen. Jeg serverede det med en simpel salatblanding med avokado, gulerod og cremefraiche med urter.
Tærten ville også være super sød i små portionsforme, så gæster evt. kunne få 1 hver. Ideel til brunch eller tapas. Eller til gæster en varm sommerdag med et køligt glas hvidvin til 🙂
Skaldyrstærte med asparges
En super lækker tærte, som passer perfekt til forår og sommer
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
Dej
- 75 g hvedemel
- 75 g groft rugmel kan evt. også ‘bare’ være hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 75 g koldt smør
- 2 spsk. koldt vand
- 1 stk æggeblomme
Æggemasse
- 3 stk æg
- 1 dl madlavningsfløde 8 %
- 2 spsk. Philadelphia neutral
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 2 spsk. hakket dild eller klippet over
- 2 spsk. revet ost jeg brugte en skiveost jeg havde, eller brug alm. revet ost eller en mild ost som emmentaler
Fyld
- 8 stk grønne asparges
- 200 g skaldyr jeg brugte 100 g rejer i lage, og 100 krebsehaler i lage
Sådan gør du
Dej
- Bland melet i en skål med salt.
- Hak smørret i små stykker med en kniv og kom ned til melet.
- Hak med en kniv smørret i små stykker så det blandes med melet og ligner revet ost.
- Til slut kommes vand og æggeblomme ned i skålen.
- Brug kort hænderne til at blande og samle dejen – ælt ikke for meget, da varmen fra fingrene smelter smørret.
- Lav en kugle og pak den ind i film.
- Stilles på køl i min. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader.
Fyld
- Bland alle ingredienserne til æggemassen sammen med et piskeris
- Skyl asparges og buk nede i enden – så knækker de naturligt der hvor den træge ende er.
Klargør tærten
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den tyndt ud med en kagerulle
- Smør et tærtefad og kom tærtedejen deri
- Prik med en gaffel i bunden
- Forbag i ovnen i ca. 7 min.
- Tag ud og hæld æggemassen i. Fordel skaldyr og asparges ovenpå
- Bag i ovnen i ca. 18 minutter.
- Servér med skovsyre på toppen og med en salat til.
Noter
Serveres gerne med en god salat til
Seneste kommentarer