Skaldyrstærte med asparges

image_pdfimage_print

Jeg havde købt et aflangt tærtefad og gik og overvejede hvilket fyld jeg ville komme i min tærte. Jeg elsker fisk – så endte ud med en skaldyrstærte med rejer og krebs. For at give det lidt bid, kom jeg friske asparges i toppen. Jeg serverede det med en simpel salatblanding med avokado, gulerod og cremefraiche med urter.

Tærten ville også være super sød i små portionsforme, så gæster evt. kunne få 1 hver. Ideel til brunch eller tapas. Eller til gæster en varm sommerdag med et køligt glas hvidvin til 🙂

 

Skaldyrstærte med asparges

En super lækker tærte, som passer perfekt til forår og sommer
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: asparges, krebsehaler, rejer, skaldyr, tærte
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Køletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 8 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Dej

  • 75 g hvedemel
  • 75 g groft rugmel kan evt. også ‘bare’ være hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 75 g koldt smør
  • 2 spsk. koldt vand
  • 1 stk æggeblomme

Æggemasse

  • 3 stk æg
  • 1 dl madlavningsfløde 8 %
  • 2 spsk. Philadelphia neutral
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 2 spsk. hakket dild eller klippet over
  • 2 spsk. revet ost jeg brugte en skiveost jeg havde, eller brug alm. revet ost eller en mild ost som emmentaler

Fyld

  • 8 stk grønne asparges
  • 200 g skaldyr jeg brugte 100 g rejer i lage, og 100 krebsehaler i lage

Sådan gør du

Dej

  • Bland melet i en skål med salt.
  • Hak smørret i små stykker med en kniv og kom ned til melet.
  • Hak med en kniv smørret i små stykker så det blandes med melet og ligner revet ost.
  • Til slut kommes vand og æggeblomme ned i skålen.
  • Brug kort hænderne til at blande og samle dejen – ælt ikke for meget, da varmen fra fingrene smelter smørret.
  • Lav en kugle og pak den ind i film.
  • Stilles på køl i min. 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader.

Fyld

  • Bland alle ingredienserne til æggemassen sammen med et piskeris
  • Skyl asparges og buk nede i enden – så knækker de naturligt der hvor den træge ende er.

Klargør tærten

  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den tyndt ud med en kagerulle
  • Smør et tærtefad og kom tærtedejen deri
  • Prik med en gaffel i bunden
  • Forbag i ovnen i ca. 7 min.
  • Tag ud og hæld æggemassen i. Fordel skaldyr og asparges ovenpå
  • Bag i ovnen i ca. 18 minutter.
  • Servér med skovsyre på toppen og med en salat til.

Noter

Serveres gerne med en god salat til 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*