Den her ret er dejlig nem at lave – da kyllingen passer sig selv i ovnen 🙂 Tror det er et hit hos de fleste, også børn. Særligt risene med den milde og cremede kokosmælk smag er super lækkert.

Honning/chili marineret kylling med kokosris
Super lækker ret med de mest cremede kokosris
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kylling
- 900 g hele kyllingelår med skind
- 3 spsk. honning
- 1,5 tsk. salt
- 1,5 tsk. chiliflager
Kokosris
- 400 ml kokosmælk
- 340 g ris
- 3,5 dl vand
- 1.5 dl optøede ærter
- 1 stilk citrongræs
- 1 spsk. smør
- 4 cm. frisk ingefær
- 3 tsk. salt
- Creme
Creme
- 2 dl creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- Frisk persille
- Salt
Øvrigt
- Frisk koriander
- Citron
Sådan gør du
Kylling
- Bland marinaden til kyllingen i en skål.
- Hæld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
- Stil på køl i ca. 60 min.
- Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er dækket med vand.
- Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.
Kokosris
- Hak ingefæren fint (riv den evt. på et rivejern).
- Mas citrongræs flad med siden af en kniv og del den i 2.
- Svits smør i en gryde og steg kort ingefær og citrongræs.
- Tilsæt kort efter væsken (kokosmælk + vand= 0,5 liter).
- Skyl risene og tilsæt i gryden.
- Kog ved svag varme i 20 min.
- Kort før servering tilsættes lidt ærter.
Creme
- Ingredienserne til cremen blandes sammen i en skål. Stil på køl ind til servering.
- Servér evt. med citron og frisk koriander.

Seneste kommentarer