Honning/chili marineret kylling med kokosris

image_pdfimage_print

Den her ret er dejlig nem at lave – da kyllingen passer sig selv i ovnen 🙂 Tror det er et hit hos de fleste, ogsĂĽ børn. SĂŚrligt risene med den milde og cremede kokosmĂŚlk smag er super lĂŚkkert.

Ingredienser 3 personer

Kylling

  • 750 g hele kyllingelĂĽr med skind
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. chiliflager

Kokosris

  • 1/2 ds. kokosmĂŚlk + vand sĂĽ der i alt er 0,5 liter
  • 225 g ris
  • 1 dl optøede ĂŚrter
  • 1/2 stilk citrongrĂŚs
  • 1 spsk. smør
  • 3 cm. frisk ingefĂŚr
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. optøede ĂŚrter.

Creme

  • 2 dl creme fraiche
  • Frisk persille
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • Salt, Peber

Øvrigt

  • Frisk koriander
  • Citron

FremgangsmĂĽde

Kylling

  1. Bland marinaden til kyllingen i en skĂĽl.
  2. HĂŚld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
  3. Stil pü køl i ca. 60 min.
  4. Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er dĂŚkket med vand.
  5. Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.

Kokosris

  1. Hak ingefĂŚren fint (riv den evt. pĂĽ et rivejern).
  2. Mas citrongrĂŚs flad med siden af en kniv og del den i 2.
  3. Svits smør i en gryde og steg kort ingefÌr og citrongrÌs.
  4. TilsĂŚt kort efter vĂŚsken (kokosmĂŚlk + vand= 0,5 liter).
  5. Skyl risene og tilsĂŚt i gryden.
  6. Kog ved svag varme i 20 min.
  7. Kort før servering tilsÌttes lidt Ìrter.

Creme

  1. Ingredienserne til cremen blandes sammen i en skül. Stil pü køl ind til servering.

ServÊr evt. med citron og frisk koriander.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŚvede felter er markeret med *

*