Honning/chili marineret kylling med kokosris

image_pdfimage_print

Den her ret er dejlig nem at lave – da kyllingen passer sig selv i ovnen ūüôā Tror det er et hit hos de fleste, ogs√• b√łrn. S√¶rligt risene med den milde og cremede kokosm√¶lk smag er super l√¶kkert.

Honning/chili marineret kylling med kokosris

Super lækker ret med de mest cremede kokosris
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: chili, honning, kokos, kokosmælk, kylling, marinade, ris
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
K√łletid: 1 time
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kylling

  • 900 g hele kyllingel√•r med skind
  • 3 spsk. honning
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. chiliflager

Kokosris

  • 400 ml kokosm√¶lk
  • 340 g ris
  • 3,5 dl vand
  • 1.5 dl opt√łede √¶rter
  • 1 stilk citrongr√¶s
  • 1 spsk. sm√łr
  • 4 cm. frisk ingef√¶r
  • 3 tsk. salt
  • Creme

Creme

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidl√łg
  • Frisk persille
  • Salt

√ėvrigt

  • Frisk koriander
  • Citron

S√•dan g√łr du

Kylling

  • Bland marinaden til kyllingen i en sk√•l.
  • H√¶ld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
  • Stil p√• k√łl i ca. 60 min.
  • Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er d√¶kket med vand.
  • Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.

Kokosris

  • Hak ingef√¶ren fint (riv den evt. p√• et rivejern).
  • Mas citrongr√¶s flad med siden af en kniv og del den i 2.
  • Svits sm√łr i en gryde og steg kort ingef√¶r og citrongr√¶s.
  • Tils√¶t kort efter v√¶sken (kokosm√¶lk + vand= 0,5 liter).
  • Skyl risene og tils√¶t i gryden.
  • Kog ved svag varme i 20 min.
  • Kort f√łr servering tils√¶ttes lidt √¶rter.

Creme

  • Ingredienserne til cremen blandes sammen i en sk√•l. Stil p√• k√łl ind til servering.
  • Serv√©r evt. med citron og frisk koriander.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*