Skaldyrstærte med asparges

Jeg havde købt et aflangt tærtefad og gik og overvejede hvilket fyld jeg ville komme i min tærte. Jeg elsker fisk – så endte ud med en skaldyrstærte med rejer og krebs. For at give det lidt bid, kom jeg friske asparges i toppen. Jeg serverede det med en simpel salatblanding med avokado, gulerod og cremefraiche med urter.

Tærten ville også være super sød i små portionsforme, så gæster evt. kunne få 1 hver. Ideel til brunch eller tapas. Eller til gæster en varm sommerdag med et køligt glas hvidvin til 🙂

 


Skaldyrstærte med asparges

En super lækker tærte, som passer perfekt til forår og sommer

Dej

  • 75 g hvedemel
  • 75 g groft rugmel (kan evt. også ‘bare’ være hvedemel)
  • 1/2 tsk. salt
  • 75 g koldt smør
  • 2 spsk. koldt vand
  • 1 stk æggeblomme

Æggemasse

  • 3 stk æg
  • 1 dl madlavningsfløde 8 %
  • 2 spsk. Philadelphia neutral
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 2 spsk. hakket dild (eller klippet over)
  • 2 spsk. revet ost (jeg brugte en skiveost jeg havde, eller brug alm. revet ost eller en mild ost som emmentaler)

Fyld

  • 8 stk grønne asparges
  • 200 g skaldyr (jeg brugte 100 g rejer i lage, og 100 krebsehaler i lage)

Dej

  1. Bland melet i en skål med salt.
  2. Hak smørret i små stykker med en kniv og kom ned til melet.
  3. Hak med en kniv smørret i små stykker så det blandes med melet og ligner revet ost.
  4. Til slut kommes vand og æggeblomme ned i skålen.
  5. Brug kort hænderne til at blande og samle dejen – ælt ikke for meget, da varmen fra fingrene smelter smørret.
  6. Lav en kugle og pak den ind i film.
  7. Stilles på køl i min. 30 min.
  8. Tænd ovnen på 200 grader.

Fyld

  1. Bland alle ingredienserne til æggemassen sammen med et piskeris
  2. Skyl asparges og buk nede i enden – så knækker de naturligt der hvor den træge ende er.

Klargør tærten

  1. Tag dejen ud af køleskabet og rul den tyndt ud med en kagerulle
  2. Smør et tærtefad og kom tærtedejen deri
  3. Prik med en gaffel i bunden
  4. Forbag i ovnen i ca. 7 min.
  5. Tag ud og hæld æggemassen i. Fordel skaldyr og asparges ovenpå
  6. Bag i ovnen i ca. 18 minutter.
  7. Servér med skovsyre på toppen og med en salat til.

Serveres gerne med en god salat til 

Hovedret
asparges, krebsehaler, rejer, skaldyr, tærte