Prinsesse cupcakes med lyserød jordbærfrosting og guldmandler

image_pdfimage_print

Jeg har i noget tid gået og fået flere og flere ideer om forskellige slags cupcakes. Jeg lavede en dej og lavede 4 forskellige frostings og pynt dertil. Denne her version er med vanillecupcake dej, lyserødfrosting med jordbærsmag og guldmandelflager. Jeg tænker, den er perfekt til børnefødselsdag, valentine eller brunch. Har du en tyl med takker, kan du lave små ‘toppe’ som på billedet.

Prinsesse cupcakes med lyserød frosting

Super fine og meget pigede cupcakes med lyserød og guld
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: cupcakes, fødselsdag, frosting, guld, Kage, lyserød, mandler, prinsessse
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 20 minutter
Antal: 12 stk

Udstyr

  • 12 muffinforme
  • muffinforme i silikone eller metal
  • Sprøjtepose og tyl

Ingredienser

Kagedej

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 stk æg
  • 2 tsk. kværnet vanille eller 1 stk vanillestang
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 spsk. mælk

Frosting

  • 250 g blødt smør vigtigt det er blødt, ellers kan det ikke blandes
  • 425 g flormelis
  • 1 spsk. mælk
  • 1 tsk. jordbæraroma jeg købte min hos Specialkøbmanden. Kan også fås i de fleste helseforretninger eller matas.

Pynt

  • 1/2 tsk. guldstøv jeg brugte fra Mill & Mortar
  • 1 spsk. mandelflager

Sådan gør du

Kagedej

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom alle ingredienserne i en røremaskinen (evt. en almindelig skål).
  • Kør til du har en god lind dej uden klumper.
  • Hældes i muffinsforme ca. 3/4 fyldt op (gerne forme som ligger i en fast form med passende huller, så den ikke bliver mere ‘bred’ under bagningen, men hæver i højden). Er dog ikke en nødvendighed, hvis ikke du lige har det.
  • Bages ovnen i ca. 20 min. (prik evt. ned i en med en strikkepind eller gaffel og tjek dejen ikke hænger ved).
  • Stilles til afkøling på en rist.
  • VIGTIGT at de er helt afkølede, før du pynter dem med frosting, så det ikke smelter.

Frosting og pynt

  • Kom ingredienserne til frosting i en skål og rør det sammen i en røremaskine (si evt. flormelis i for at undgå klumper).
  • Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og pynt som du ønsker (jeg lavede små toppe)
  • Tag en lille skål og vend mandelflagerne i en lille skål med guldstøv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*