Jeg elsker kartoffelsalat, det er nok fordi det minder mig om sommer og den er dejlig cremet og med friske krydderurter. Det her er en helt klassisk en, som minder om den du kan købe i supermarkederne (bare meget bedre). Du kan servere med en hel ovnstegt kylling https://madmusen.dk/2016/02/09/hel-kylling-i-ovn/, frikadeller https://madmusen.dk/2021/05/20/frikadeller/ eller til kød på grillen.
Kartoffelsalat – den klassiske
En helt klassisk kartoffelsalat, som smager skønt til sommerens grillmad eller en omgang frikadeller
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 800 g kartofler helst nye danske
- 1/2 stk agurk skåret i tern
- 12 stk cherrytomater halveret
- Frisk persille
- Frisk purløg
- 1 dl mayonnaise jeg bruger Hellmanns
- 1 dl creme fraiche 9%
- 1 spsk. sød sennep eller gerne ravigotte (en sennep, som kan fåes i større supermarkeder)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i saltet vand i 8 min. Lad derefter trække i vandet i ca. 5 min – til de er møre. Det er dog vigtigt at de ikke bliver for kogte, så vil de nemmere smatte ud i salaten. Lad dem køle af.
- Bland en dressing af mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen (smag til med salt og peber)
- Skær de afkølede kartofler i små tern.
- Bland kartoflerne med dressingen.
- Tilføj agurk og tomat.
- Hak eller klip purløg og persille og bland det rundt (pynt evt. med lidt på toppen).
- Servér nu.
Seneste kommentarer