Kajkager

image_pdfimage_print

Min niece er helt vildt med at bage og vil være bager, når hun bliver stor. Jeg har tit bagt med hende og i dag havde vi ’store bagedag’ og hun endte med at lave en lille kagebutik, de andre kunne komme og købe hendes kager i. Vi lavede kaikager og muffin med forskellig topping.
Det her er super genialt at lave med børn og min niece er kun 5 år og kunne nemt være med inde over hele bage processen.

Kajkager

En klassisk kajkage, som du kender fra bageren. Du kan også lave kyllinger i gul eller andre dyr
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: Kage, kajkage, lagkage, marcipan
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 3 stk lagkagebunde 4 cirkler af hver
  • 6 tsk. jordbærmarmelade
  • 250 g smør
  • 300 g flormelis
  • 3 spsk. koncentreret jordbærsaft
  • 3 tsk. limesaft
  • 400 g marcipan
  • 1 tsk. rød frugtfarve
  • 1 tsk. grøn frugtfarve
  • 4 spsk. flormelis
  • 25 g mørk chokolade eller chokolade frosting

Sådan gør du

  • Tag smørret ud og lad det blive blødt.
  • Udstik lagkagebunden i cirkler af 8 cm (jeg brugte en bage ring. Ellers kan et glas evt. bruges).
  • Tag marmeladen og smør på halvdelen af lagkagecirklerne. Og lig en cirkel uden marmelade ovenpå.
  • Find en skål og put det bløde smør, flormelis, rød farve og jordbærsaft derned. Pisk det til en luftig masse.
  • Jordbærskummet puttes på lagkagecirklerne og laves med top (lidt a la en flødebolle form).
  • De stilles på køl, så skummet bliver mere fast.
  • Tag et lille stykke af marcipanen og rul 12 små kugler (til øjne).
  • Imens tages det resterende marcipan og grøn farve i en skål og blandes med flormelis. Ælt farven godt ind i marcipanen.
  • Tag et stykke bagepapir og rul marcipanen ud i et tyndt lag (bagepapiret forhindrer at marcipanen hænger fast på bordet).
  • Brug bageringen/glasset du brugte til lagkagebundene og læg forsigtigt på det udrullede marcipan. Skær med en kniv et større omrids end bundene ( ca. 3 cm mere end ring/glas hele vejen rundt).
  • Læg de grønne marcipanringe over de afkølede bunde m. jordbærskum og fold marcipanen ind under bunden.
  • Nu mangler frøen bare sine øjne og mund.
  • Munden skæres i et snit med en kniv.
  • Øjnene laves enten med smeltet chokolade og bruges også som ‘lim’, så øjnene bliver siddende. Vi brugte noget chokolade frosting, da vi bagte cupcakes også – fungerede fint i stedet for chokolade.
  • Min kærestes dom ”Det er de bedste kajkager, jeg nogensinde har fået

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*