De her små kartoffelkugler blev virkelig lækre. De skal serveres straks imens de er lune og sprøde. Servér gerne med haydari eller chilimayo til. Geniale til tapas, snacks eller lignende.
Ingredienser
- 500 g bagekartofler skrællet og skåret i små tern
- 4 spsk majsstivelse
- 30 g friskrevet parmesan
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk friskværnet peber
- 1 tsk paprika
- 0,5 liter solsikkeolie
- purløg finthakket
Sød chilisovs
- 1 dl mayo
- 2 spsk sød chilisovs
- 1-2 tsk stærk chilisovs
- evt. lidt frisk limesaft
Sådan gør du
- Kog kartforne i saltet vand til de er godt møre (ca. 20-25 min)
- Kom kartoflerne i en skål og mos dem
- Hæld majsstivelse, parmesan, salt, peber, paprika og purløg
- Stil kartoffelmassen på køl i min. 10 min
- Varm olien op til 160 grader
- Form kartoffelmassen til små kugler (evt med en teske) og kom 5-7 stykker i olien af gangen.
- Tag dem op af olien når de er gyldne og sprøde. Lad gerne ligge på køkkenrulle eller lignende
- Bland ingredienserne til den søde chilisovs sammen i en skål
- Server straks de lune, sprøde kartoffelkugler med den søde chilisovs
Seneste kommentarer