Sprøde kartoffelkugler
De her små kartoffelkugler blev virkelig lækre. De skal serveres straks imens de er lune og sprøde. Servér gerne med haydari eller chilimayo til. Geniale til tapas, snacks eller lignende.
Sprøde kartoffelkugler
Sprøde knasende bidder
- 500 g bagekartofler (skrællet og skåret i små tern)
- 4 spsk majsstivelse
- 30 g friskrevet parmesan
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk friskværnet peber
- 1 tsk paprika
- 0,5 liter solsikkeolie
- purløg (finthakket )
Sød chilisovs
- 1 dl mayo
- 2 spsk sød chilisovs
- 1-2 tsk stærk chilisovs
- evt. lidt frisk limesaft
-
Kog kartforne i saltet vand til de er godt møre (ca. 20-25 min)
-
Kom kartoflerne i en skål og mos dem
-
Hæld majsstivelse, parmesan, salt, peber, paprika og purløg
-
Stil kartoffelmassen på køl i min. 10 min
-
Varm olien op til 160 grader
-
Form kartoffelmassen til små kugler (evt med en teske) og kom 5-7 stykker i olien af gangen.
-
Tag dem op af olien når de er gyldne og sprøde. Lad gerne ligge på køkkenrulle eller lignende
-
Bland ingredienserne til den søde chilisovs sammen i en skål
-
Server straks de lune, sprøde kartoffelkugler med den søde chilisovs