Kæmpe jordbærkage til mange (i bradepande)

image_pdfimage_print

De fleste elsker en jordbærkage med sødmefyldte jordbær. Kombinationen af mazarinbund, chokolade, creme og jordbær er virkelig også skøn. Denne kage er nem at bage og kan opbevares på køl indtil servering (vent dog gerne med jordbær til max et par timer før). Og denne kage er nok til 30 personer.

Jeg bager jævnligt kager til mange til og der er det skønt at kunne bage én stor kage. Denne jordbærkage havde jeg med til arrangement på mine drenges skole og det var et stort hit (fik i øvrigt en tom bradepande med hjem)!

En skøn kage at bage til gæster til fester såsom fødselsdag, studentergild, konfirmation, arrangementer på institution/skole mm.

Kan også pyntes med blandede friske sommerbær eller med kakaopulver i cremen (hvis du ønsker en chokoladecreme).

Hvis du ønsker meget creme, så kan du lave 2 x creme.

annonce Jeg har indgået et samarbejde med Nemlig.com, det betyder at du med få klik kan få bragt alle ingredienserne direkte til døren.

Kæmpe jordbærkage til mange (i bradepande)

En nem og virkelig lækker kage til mange
4.69 fra 44 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: bradepandekage, creme, jordbær, jordbærkage, Kage, kage til mange
Forb. tid: 40 minutter
Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 30 personer

Udstyr

  • 1 bradepande ca 35×40 cm Den der følger med ovnen, min er 2 cm høj/dyb

Ingredienser

Mazarinbund

  • 500 g marcipan revet groft på rivejern
  • 500 g smør stuetemperatur
  • 500 g sukker
  • 12 stk æg taget ud 30 min før
  • 170 g hvedemel

Creme

  • 500 g mascarpone
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g flormelis

Øvrigt

  • 200 g mørke chokoladeknapper min. 55 % kakao
  • 400 g friske jordbær skyllet og halveret/skåret i skiver

Sådan gør du

Mazarinbund

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Kom marcipan, smør og sukker i en skål og piske i ca. 5 min
  • Kom ét æg i af gangen og pisk kort indtil det er røt i dejen og gentag med alle æg
  • Vend melet i dejen
  • Hæld dejen på en bradepande (den der følger med ovnen ca 35x 40 cm) med bagepapir på
  • Bag kagen midterst i ovnen ca. 25 min til den er gyldne (tjek midten af kagen med en tandstik eller lignenden. Der må ikke hænge våd dej på)
  • Lad kagen køle af i 5-10 min inden du fordeler chokoladeknapperne på den stadigt varme bund. Lad chokoladen ligge og smelte og smør nu ud i et jævnt lag på hele kagebunden (stil gerne kagen i køleskabet eller fryser til chokoladen er størknet)

Creme

  • Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål og pisk godt sammen (dog obs ikke at piske for længe, så vil det skille)

Klargør kagen

  • Fordel den piskede creme på kagen og top med de friske skiver af jordbær
Kan den bages før?

Ja, den kan enten fryses ned (kun mazarinkagen – ikke creme og bær) eller opbevares dagen før på køl. Vent med at pynte med bær til et par timer før servering

54 Comments

  1. Kan man bruge andet mel der er glutenfri?

    • Madmusen

      Hej Jane

      Jeg har ikke selv forsøgt, men der er jo ikke så meget mel i (måske man kan bruge mandelmel, men det har ikke samme effekt ift. hævning som hvedemel, så måske den bliver mere kompakt). Håber at svaret kan bruges. Kaster du dig ud i det, så vend endelig tilbage og sig om mandelmel kan bruges.

      vh Josephine

  2. Marianne Strohdick

    5 stars
    Hej Josefine.
    Jeg skal lave dessert til ca. 50 teenagere (sidste skoledag). Det skal ikke være for avanceret, og det skal kunne laves færdigt i forvejen. Har du nogen gode ideer?
    Kærlig hilsen Marianne

    • Madmusen

      Hej Marianne

      Så tror jeg at jeg ville lave ”Små citron cheesecake i glas” eller jordbær/rabarber trifli (kan desværre ikke sætte direkte link ind her, men du kan blot søge på navnet i søgefeltet). God fornøjelse 🙂

      vh Josephine

  3. Marlene

    Jeg skal prøve din jordbærtærte til et arrangement på næste lørdag♥️🇩🇰
    Kan bunden bages evt om torsdagen inden, og ikke komme i frys. Vil den være frisk nok?

    • Madmusen

      Hej Marlene

      Jeg kunne godt selv finde på det – husk dog at dække den godt til (og stil gerne på køl, hvis muligt)

      vh Josephine

      • Hej
        Kan man lave cremen dagen før, og sætte den på køl.

      • Hej Josephine
        Tak for lækre opskrifter🙏
        Jeg skal lave jordbærkage. I opskriften skriver du, hvis meget creme ønskes, lav to portioner. Er der brugt 1 eller 2 portioner creme, til kagen på billedet?
        Hilsen Tina

        • Madmusen

          Hej Tina

          Dejligt at du kan lide dem. På billedet er der blot brugt 1 portion😉

          vh Josephine

  4. Heidi Kjærgaard

    5 stars
    Den til dato bedste jordbær kage jeg har bagt. SÅ lækker og alle gæsterne var vilde med den.
    Jeg bagte en 1/2 portion og valgte at lave creme svarende til en hel bradepande jeg tilsatte også vanilie sukker.
    Gæsterne mente der godt måtte være endnu mere creme så det vil jeg lave næste gang.
    Men super nem at lave og virkelig virkelig lækker.
    Tusind tak for opskriften.

    • Madmusen

      Hej Heidi

      Tusind tak for de rosende ord. Det er skønt at høre, at dine gæster var vilde med den (ikke duet med ekstra creme)😉

      Vh Josephine

  5. Sally Tinggaard

    5 stars
    Meget lækker kage 👏🏼😍
    Nem at lave! Jeg lavede bund+chokolade dagen før den skulle serveres, og opbevarede den på køl. Pyntede den et par timer før servering —> om kom på køl igen. Stadig virkelig lækker frisk da den blev serveret et par timer senere😍🍓

    • Madmusen

      Tak for den skønne feedback Sally, så dejligt at høre det var et hit 🤩
      vh Josephine

  6. Heidi wh

    Det er simpelthen den nemmeste og mest fantastiske jordbærtærte jeg nogensinde har smagt og bagt… den blev nydt af familien. Den vil blive bagt mange gange i sommer… 🍓❤️🌞

    • Madmusen

      Tusind tak Heidi. Det er SÅ dejligt at høre at den skal laves en masse flere gange 🤩
      vh Josephine

  7. Hej
    Skal fløden ikke piskes til skum inden den blandes med mascarponen??

  8. 5 stars
    1000 tak for deling af den utrolige gode kage! Dejlig nem at lave og samtidig kræver den ikke meget forberedelse.
    Mvh
    Diana

    • Madmusen

      Tak for dejlig feedback Diana. Dejligt at høre at den var nem at gå til og smagte godt.

      vh Josephine

  9. Casper Petersen

    5 stars
    Hej 😃
    Har du et forslag til hvordan man kan erstatte mascarpone med noget andet?
    Mvh
    Casper

    • Madmusen

      Hej Casper

      Ja, du kan erstatte med gul kagecreme (som vendes sammen med flødeskum) – det minder også meget om den originale creme.
      God fornøjelse med det✨

      vh Josephine

  10. 5 stars
    Fantastisk jordbærkage .
    Så nem at lave og så lækker🤩
    Den kunne godt gå hen og blive en kage , der går igen og igen her i familien 🤗
    Tak for skøn opskrift 🤩

    • Madmusen

      Mange tak for den fine tilbagemelding Jannie. Det er jeg virkelig glad for at høre 🤩

      vh Josephine

  11. Camilla Houmann

    Hejsa
    Planlægger at lave denne lækre kage som en slags dessert/til kaffe til gæster på lørdag. Vi bliver 22 personer, tænker du der er nok til det?
    Venlig hilsen
    Camilla

    • Madmusen

      Hej Camilla

      Det lyder som en god ide, sikke nogle heldige gæster 😉 Der er rigeligt, denne kage er til 30 personer.

      vh Josephine

  12. Anne-Marie

    5 stars
    Megalækker jordbærkage. Lidt tung, så man spiser ikke et stort stykke.

  13. Rikke Salling

    Hej
    Jeg skal lave til 40 pers, og har målene hertil. Men bradepanden er stadig samme størrelse som ved 30 pers. Har du et råd hertil ?
    mvh Rikke

    • Madmusen

      Hej Rikke

      Så skal du nok hellere bruge to mindre ildfaste fade,
      Som tilsammen er lidt større end en bradepande 😀

  14. Gitte Haahr Skree

    Den ser virkelig lækker ud. Vi bliver dog kun 6 personer – vil 1/3 portion mon passe til en springform? 😊
    Mvh Gitte

  15. Mia Carlseng

    Vil du fryse den med eller uden chokoladen?

  16. Hej madmus🎂denne her lækre(🍓sommer) bradepandekagevil jeg bage imorgen , når min Signe ( sgu🇩🇰) bliver 19 år. Men marcipanen …. Kunne jeg lade vær med at putte den i , og så bare bage den uden, altså så stadig at følge din opskrift🧁? Pfh tak 🤗fra Marlene

    • Madmusen

      Hej Marlene

      Man kan desværre ikke undlade marcipan i en mazarinkage. Så skal du finde en helt anden bund til opskrift 😉

  17. Gitte Dueholm

    Hej Madmus 🤗
    Jeg vil lave denne kage til desserten til min søns studentergilde på lørdag 🇩🇰. Vi bliver 43 gæster. Vil én bradepande være nok, når der også er en anden kage og chokolade til dessert?
    Kh Gitte

    • Madmusen

      Hej Gitte

      Ja, så tænker jeg sagtens at du kan lave 1 jordbærkage. Håber han får det skønneste studentergilde.
      God fornøjelse med det hele ☀️

      vh Josephine

      • Hej madmus. Skal bruge denne kage i morgen eftermiddag til dobbelt føs’dag🇩🇰 mon den kan undlades at komme på køl? (Pga pladsmangel🙄)
        Bh.

        • Madmusen

          Hej søs. Selve bunden kan du godt undgå køl med, men ikke med cremen på😀

          God fødselsdag 🇩🇰

  18. Henriette

    5 stars
    Jeg har lige bagt denne jordbær kage til mine kollegaer i anledning af min fødselsdag.
    Wauuuuuuu den smager fantastisk..
    Jeg brugte dog til bunden kun 2 pakker marzipan 400 g i alt, 400 g smør, 450 g sukker, 8 æg ( de er store de æg jeg bruger, køber den lokalt fra en gård) så derfor nedjusterede jeg.
    170 g mel.( Efter opskriften.)
    Bagte den om aftenen og smeltede chokolade som i opskriften og satte den på køl uden at dække den over..
    På dagen, lavede jeg cremen og tilføjede en god tsk vaniljesukker.
    Ej men den er blevet såååå lækker og det bliver min foretrukne fremover, der var første gang Jeg bagte jordbær kage og e glad for jeg valgte denne opskrift..
    Muuums

    I

    • Madmusen

      Først og fremmest stort tillykke med din fødselsdag Henriette. Det er virkelig skønt at høre, at kagen var et hit 🤩

      vh Josephine

  19. Pernille

    5 stars
    En helt fantastisk dejlig sommerkage, tak for opskriften, den er nu min favorit jordbærkage.
    Jeg ville rigtig gerne have at den fik kransekagen rundt i kanten lige som hos vores bager så jeg gjorde dette at jeg lavede en kransekage masse og sprøjtede ud rundt i kanten og to pølser ned gennem kagen da den havde bagt næste hele tiden. Mums det var lækkert og alle fik et stykke med alt.

    • Madmusen

      Tak fordi, at du har givet dug tid til at skrive Pernille. Det er super skønt at høre, at den blev et hit og at du kan finde på at lave den igen. Super god ide at tilføje kransekage i kanten.

      vh Josephine

  20. Det lyder som en lækker kage. Jeg synes dog, det lyder vildt med 12 æg? En skriver at kagen er lidt tung. Hvad kan man evt gøre for at den bliver lettere? Er det færre æg eller mindre marcipan eller ?
    Jeg tror nu, jeg prøver til det forestående studentergilde.

  21. Hej
    Jeg vil gerne bage kagen, og har lige lidt spørgsmål.
    Er bekymret for 12 æg – smager kagen af æg? Hvad er det, der gør kagen tumg, som en beskriver den?
    Jeg glæder mig til at afprøve kagen!
    Mvh Karen

    • Madmusen

      Hej Karen

      Den smager på ingen måde af æg, man skal også huske på at det er en hel bradepande kage til 30 personer. Jeg tænker, at man mener ‘kompakt’ når man skriver tung. Og da det er en mazarinkage, så er der ikke hævemiddel i.

      God fornøjelse med det 😉

      vh Josephine

  22. Kamilla

    5 stars
    Hej
    Jeg må simpelthen give dig en tilbagemelding på denne opskrift. Jeg har i mange år brugt en anden lækker opskrift, men jeg fandt denne fordi jeg skulle lave jordbærkage til over 30 personer til min “svigersøns” kandidatfejring – og hvilket held 😄. Den blev helt fantastisk, og jeg blev overhældt med (kage-)komplimenter hele aftenen. Desuden fortalte min datter efterfølgende at flere gæster havde sagt at det var den bedste kage, de nogensinde havde smagt 😋. Jeg lavede dobbelt op på cremen, men gemte lidt til dagen efter, som vi hældte over noget lækkert frugt (abemad) – det kan også varmt anbefales 😉

    • Madmusen

      Hej Kamilla

      Tak for den virkelig skønne tilbagemelding. Er så glad for at den var et hit til kandidatfejring. Og god idé at bruge den sidste creme til abemand.

      vh Josephine

  23. Camilla

    Hej.

    Jeg skal bage din jordbær kage idag. Men havde overvejet at halvere opskriften og bruge en “lille bradepande” dem med låg og hank på den har udvendigt mål som er: 42cmX29 cm. Tror du den passer til en halv portion?
    Dbh Camilla

    • Madmusen

      Hej Camilla

      Har først set din besked nu, men ville tænke at det godt kunne gå an. Bagetiden på bunden kan variere i en mindre form. Så obs på dette.

      vh Josephine

  24. Stephanie

    Kan jeg lave det til en bogstavkage og lave hele dejen og så bage flere gange, eller vil dejen falde sammen hvis den står for længe i skålen? 🙂

4.69 from 44 votes (34 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*