Denne her pastaret med bagt blomkål smager virkelig godt og man mangler slet ikke kød. En skøn kødfri ret med masser af smag og bid.
Den cremede sovs minder om en carbonara, da den bla. består af æggeblommer, parmesan og madlavningsfløde. Jeg har brugt blomkål, men man kunne også sagtens lave den med broccoli i stedet for eller en kombination.
Pasta med blomkål og cremet sovs
En skøn kødfri pastaret fyldt med smag og bid
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g pasta linguine, spaghetti eller lign.
- 1 stk blomkål skåret i små buketter
- Olie
- Salt og peber
- 1 tsk hvidløgspulver kan undlades
- 2 stk rødløg skrællet og skåret i halve både
- 150 g frisk spinat
- 4 past. æggeblommer
- 2 dl madlavningsfløde
- 60 g revet parmesan
- 40 g hasselnødder
- evt. frisk persille og øko citronskal til servering
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Fordel blomkålen på en bageplade med bagepapir, drys med lidt olie og salt. Bag i ovnen i 10-15 min
- Kom hasselnødder i ovnen i 8-10 min og afkøl. Nuldr evt. skallen af efterfølgende og hak groft
- I en gryde koges pastaen efter anvisningen på pakken (gem lidt kogevand ca. 1 dl inden du sier vandet fra)
- I en pande steges løg i 3-4 min og herefter tilføjes spinaten. Smages til med salt og tages af varmen, når spinaten er 'faldet' sammen
- I en skål røres 40 g revet parmesan, æg og madlavningsfløden sammen
- Når pastaen er færdig (og stadig varm) vendes de med æggemassen. Herefter kommes løg, spinat og blomkål deri
- Server med det sidste parmesan, hasselnødder og evt. revet citronskal og persille
Seneste kommentarer