Jeg har altid været vild med rødkål, men efter at jeg deltog på et jule madlavningskursus med Umut Sakarya fandt jeg frem til den absolut bedste rødkål. Altså den bedste rødkål jeg har fået og som du ikke bør snyde dig selv for. Den er fyldt med smag og både sød og syrlig, så den passer skønt til julemaden. Lad den bringe glæde juleaften og server med den øvrige julemad.
Ingredienser
- 1 stk rødkål
- 2 dl rødvin
- 2 dl æblecideredikke
- 2 dl vand
- 120 g sukker
- 2 spsk ribsgele
- 2 stk hele kanelstænger
- 2 stk stjerneanis
- 50 g smør
- evt. salt
Sådan gør du
- Skår rødkålen ud i tynde strimler og kom det hele op i en stor gryde
- Tilsæt nu rødvin, æblecidereddike, vand, ribsgelé, kanelstænger, stjerneanis og sukker
- Lad simre under låg i min. 1 time
- Smag til med sukker og evt. salt
- Før servering hældes væden fra og smør tilsættes og det røres godt sammen
Seneste kommentarer