Synes du også det kan være svært at lave karamel på panden uden at det brænder på? Så er denne tilberedningsmetode noget for dig. Det var første, men ikke sidste gang, at jeg lavede brune kartofler på denne måde. Min kæreste var også virkelig imponeret over, at man kan få det resultat i ovnen.
Så skal du stå for julemaden juleaften eller bare spise en lækker hamburgerryg , medister and eller flæskesteg, så er brune kartofler ofte tilbehør dertil.
Ingredienser
- 800 g kogte kolde kartofler (u skræl) alm eller fra glas
- 130 g brun farin
- 30 g smør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Hvis kartoflerne er fra glas, så dup dem tørre i et viskestykke
- Fordel kartoflerne i et ildfast fad med bagepapir
- Drys nu farin over kartoflerne og slut af med små tern/klatter af smør
- Kom i ovnen og ca. hvert 15 min røres der rundt i fadet
- Lad blive i ovnen i ca 1 times tid
Noter
Kan serveres til and, flæskesteg, medister og lign. Evt med en rødkålssalat eller klassisk rødkål.
Varmluft eller alm ovn
Varmluft ☺️
Bliver de i forvejen kogte kartofler ikke bløde/udkogte af en hel time i ovnen?
Mvh Annemette
Nej det synes jeg ikke 🙂
Er det virkelig nødvendigt med en time i ovnen, glas kartofler er jo forkogt ?
Farinen skal have tid til at sætte sig på kartoflerne, ligesom karamel på panden 🙂
Super godt resultat. Ikke sidste gang jeg laver dem på den måde. Dog sparer jeg nok 10 g smør, så tror jeg de bliver perfekte. 👍
Dejligt at høre 😉