Lagkage med Toblerone- og hindbærcreme

image_pdfimage_print

En virkelig skøn lagkage med en perfekt balance imellem kragtig toblerone creme og syrlig hindbær creme.

Du kan pynte med bær eller me glasur og krymmel.

Lagkage med Toblerone- og hindbærcreme

En skøn lagkage med perfekt kombi af chokolade og syrlig hindbær. Hit for store som små.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: børnefødselsdag, chokolade, hindbær, lagkage, toblerone
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 14 personer

Udstyr

  • 1 sprøjte pose

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 4 stk æg
  • 140 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 120 g hvedemel
  • 30 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Toblerone creme

  • 2,5 dl piskefløde
  • 125 g toblerone chokolade

Hindbærcreme

  • 100 g frosne hindbær
  • 50 g sukker
  • 3 spsk vand
  • 1,5 tsk maizena + 2 tsk vand
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl piskefløde

Øvrige

  • 2 dl piskefløde pisket til skum
  • evt flormelis og vand til glasur (du kan også smøre tyndt lag af toblerone creme på toppen)
  • Evt farvet Tivoli drys
  • Evt friske bær

Sådan gør du

Lagkage bunde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Pisk æg, vanillesukker og sukker lyst og luftigt med en røremaskine (el pisker)
  • Bland de øvrige ingredienser sammen i en anden skål
  • Vend blandingerne sammen med en dejskraber (eller ske)
  • Beklæd en springform på 18- 20 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør kanter og bund med smør
  • Hæld dejen deri
  • Bages i ovnen i 25-30 min, til den er gylden og bagt (stik evt pind ned og se om dejen ikke hænger ved)
  • Lad afkøle på en bagerist
  • Skær med en brødkniv over i 3 lige store lagkage bunde

Toblerone creme

  • I en gryde med middelvarme varmes toblerone og fløde, under omrøring indtil chokoladen er helt smeltet og cremen tyknet
  • Tag af blusset og stil i beholder med låg i køleskabet natten over
  • Pisk derefter til chokoladeskum (pisk forsigtigt, overpiskes cremen vil den skille).

Hindbær creme

  • I en gryde koges bær, sukker og vand
  • Når bærene er bløde masses de godt ud i væsken
  • Blandigen af maizena og vand hældes i hindbærmassen og der røres indtil den er tyknet
  • Tag af varmen og køl helt af i køleskab
  • Pisk fløden til skum og vend med den helt kolde hindbærmasse

Samling af kage

  • Start med en bund på et fad og smør tobleronecremen på (gem en smule, hvis du vil smøre et lag på øverst)
  • Kom ny lagkagebund på og smør nu hindbærcremen ud
  • Slut af med den sidste bund
  • Fordel lidt toblerone creme eller en glasur af flormelis og vand på toppen
  • Drys med krymmel eller blandede bær
  • I en sprøjtepose med tyl kommes flødeskummet og kommes på alle sider og i kanten på toppen

Noter

Lagkagebundene kan laves i forvejen og fryses ned. 
Du kan vælge at pynte i en børneversion med Tivoli krymmel og fine lys ELLER med en masse bær.
Toblerone kan byttes ud med din favorit chokolade som eks chokolade skildpadde, kinder maxi, marabou og lign. 
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*