Små tærter med laks og spinat

image_pdfimage_print

Tærter er lækre og skønne, for fyldet kan varieres i det uendelige og er ren god måde at få brugt sine rester på.

Små tærter med laks og spinat

Lækre små tærter, som dog også kan laves som 1 stor
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: laks, spinat, tærte
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Køletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 6 stk

Udstyr

  • 6 små aluforme og smør/olie til formen

Ingredienser

Dej

  • 75 g mel
  • 75 g rugmel
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g koldt smør
  • 2 spsk koldt vand
  • 1 stk æggeblomme

Æggemassen

  • 1,5 stk æg
  • 1 spsk ricotta/Philadelphia
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 spsk revet ost
  • 1/4 dl sødmælk

Fyld

  • 50 g røget laks i små stykker
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • Lidt frisk dild

Sådan gør du

Dej

  • Find en skål og bland mel og salt sammen. Kom det kolde smør i og hak det fint, så det ligner revet ost.
  • Kom til slut vand og æg i dejen og ælt kortest muligt med hænderne (da varmen i hænderne kan smelte smørret).
  • Form til en kugle og stil på køl i min.30 minutter.
  • Tag ud og rul til en pølse, del dejen i 6 og rul dem runde med kagerulle.
  • Smør aluformene og kom den udrullede dej der.
  • Prik huller i bunden med en gaffel og forbag v.200 grader i 5 min. Tag ud og afkøl.

Æggemassen og fyld

  • Find en skål og pisk alle ingredienserne sammen.
  • Tag formene med den forbagte dej. Fordel laks og spinat i bunden, hæld æggemassen i.
  • Bag i 15 min. ved 180 grader.
  • Pynt med dild inden servering.
tærte

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*