Havtaske med sommergrønt og hollandaise

image_pdfimage_print

Jeg elsker fisk og at handle i fiskebutik på havnen. Da jeg var dernede forleden efter pigvar, blev jeg anbefalet havtaske. Jeg valgte, at købe en hollandaise sauce i fiskebutikken, da jeg havde en masse andre madlavningsting på programmet. Retten blev super lækker, frisk og sommerlig.

Havtaske med sommergrønt og hollandaise

En skøn sommerret med fisk
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: fisk, grøntsager, havtaske, hollandaise, sommer, sovs
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk havtaske ca. 150 g pr/person
  • Hollandaisesauce
  • 16 stk hvide asparges
  • 8 stk nye gulerødder med top
  • 2 håndfulde frisk persille
  • 1 pakke pakke bacon
  • 3 spsk. smør
  • 2 fed hvidløg
  • evt. ærtespirer til pynt

Sådan gør du

  • Pil hvidløget og hak fint
  • Skrub gulerødderne og skær toppen af (lad et lille stykke grønt blive)
  • Lig asparges på bordet og skræl det yderste lag af (dog ikke helt oppe i toppen). Skær derefter aspargesene ud i tynde stave.
  • Skær baconen på en tør pande og lig på et stykke køkkenrulle når det er stegt. Knæk i små stykker og drysses på til sidst.
  • Kom 0,5 spsk. smør på en pande med middelvarme og steg havtasken i 10 min. pr side.
  • Imens fisken steger varmes saucen op i en gryde
  • Få minutter til fisken er færdig, ligges 1 spsk. smør på en anden pande med hvidløg. Steg gulerødderne i ca.2 minutter
  • Tag panden af blusset og kom persille og asparges deri.
  • Find tallerkner og anret med asparges og gulerødder nederst, fisk ovenpå og drys med bacon og persille på toppen. Pynt evt. med ærtespirer.
  • Servér med hollandaise sauce ved siden af.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*