Chokolade cupcakes med pistacie frosting

image_pdfimage_print

Pistacie frosting og chokolade dej er en skøn kombination.

Chokolade cupcakes med pistacie frosting

Lækre cupcakes med pistacietopping
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: cupcakes, frosting, pistacie
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 12 stk

Udstyr

  • Sprøjtepose og tyl
  • 12 muffinforme
  • muffinform i sililkone eller metal

Ingredienser

Kagedej

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 tsk. kværnet vanille eller 1 stk vanillestang
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 spsk. mælk
  • 2 spsk. kakaopulver

Frosting

  • 250 g blødt smør vigtigt det er blødt, ellers kan det ikke blandes
  • 425 g flormelis
  • 1 spsk. mælk
  • 1 tsk. pistaciearoma jeg købte min hos Specialkøbmanden. Kan også fås i de fleste helseforretninger eller matas.
  • 1 knivspids grøn farve

Pynt

  • Tørrede kornblomster købt samme sted som pistaciearomaen

Sådan gør du

Kagedej

  • Kom alle ingredienserne i en røremaskinen (evt. en almindelig skål).
  • Kør til du har en god lind dej uden klumper.
  • Hældes i muffinsforme ca. 3/4 fyldt op (gerne forme som ligger i en fast form med passende huller, så den ikke bliver mere ‘bred’ under bagningen, men hæver i højden). Er dog ikke en nødvendighed, hvis ikke du lige har det.
  • Bages ovnen i ca. 20 min. (prik evt. ned i en med en strikkepind eller gaffel og tjek dejen ikke hænger ved).
  • Stilles til afkøling på en rist.
  • VIGTIGT at de er helt afkølede, før du pynter dem med frosting, så det ikke smelter.

Frosting og pynt

  • Kom ingredienserne til frosting i en skål og rør det sammen i en røremaskine (si evt. flormelis i for at undgå klumper).
  • Pynt kagerne med en sprøjtepose og tyl.
  • Drys med de tørrede kornblomster.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*