Chokolade cupcakes med pistacie frosting
Pistacie frosting og chokolade dej er en skøn kombination.
Chokolade cupcakes med pistacie frosting
Lækre cupcakes med pistacietopping
- Sprøjtepose og tyl
- muffinforme
- muffinform i sililkone eller metal
Kagedej
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 2 æg
- 2 tsk. kværnet vanille (eller 1 stk vanillestang)
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2,5 spsk. mælk
- 2 spsk. kakaopulver
Frosting
- 250 g blødt smør (vigtigt det er blødt, ellers kan det ikke blandes)
- 425 g flormelis
- 1 spsk. mælk
- 1 tsk. pistaciearoma (jeg købte min hos Specialkøbmanden. Kan også fås i de fleste helseforretninger eller matas.)
- 1 knivspids grøn farve
Pynt
- Tørrede kornblomster (købt samme sted som pistaciearomaen)
Kagedej
- Kom alle ingredienserne i en røremaskinen (evt. en almindelig skål).
- Kør til du har en god lind dej uden klumper.
- Hældes i muffinsforme ca. 3/4 fyldt op (gerne forme som ligger i en fast form med passende huller, så den ikke bliver mere ‘bred’ under bagningen, men hæver i højden). Er dog ikke en nødvendighed, hvis ikke du lige har det.
- Bages ovnen i ca. 20 min. (prik evt. ned i en med en strikkepind eller gaffel og tjek dejen ikke hænger ved).
- Stilles til afkøling på en rist.
- VIGTIGT at de er helt afkølede, før du pynter dem med frosting, så det ikke smelter.
Frosting og pynt
- Kom ingredienserne til frosting i en skål og rør det sammen i en røremaskine (si evt. flormelis i for at undgå klumper).
- Pynt kagerne med en sprøjtepose og tyl.
- Drys med de tørrede kornblomster.