Jeg elsker fisk, men kan godt være dårlig til at få det lavet i hverdagen. Når jeg skal lave forret til gæster, bliver det ofte med fisk i centrum. Her er en idé til en fiskesymfoni med 3 forskellige slags fisk. De kan også serveres enkeltvis som forret, appetizer eller til tapas.
Fiskesymfoni med 3 slags fisk
En nem og flot forret med fisk og skaldyr på 3 måder
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 6 personer
Udstyr
- husholdningsfilm til at pakke laksen ind i
Ingredienser
Lakseroulade
- 200 g røget laks
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 1/2 stk citron, saften derfra
- Frisk dild
- Salt Peber
Dybstegte rejer
- 24 stk tigerrejer (rå og ikke kogte) frost
- 3 dl rasp
- 2 dl mel
- 2 stk æg
- 1 liter solsikke/rapsolie
- 1/2 stk citron
Chili mayo
- 2 spsk. god mayonnaise
- 1 spsk. creme fraiche
- 1 tsk. stærk chilisauce
- Salt og peber
Sprødt med hellefisk
- 6 stk rugbrødschips
- 1 stk avokado
- Salt Peber
- 100 g røget hellefisk
- Brøndkarse
Sådan gør du
Lakseroulade
- Tag cremefraiche, citronsaft, salt og peber i en skål og pisk det stift som flødeskum.
- Tilføj frisk dild og stil på køl
- Tag en filmrulle og rul et stort stykke ud på bordet.
- Læg laksen på filmen og lig den så der ikke er huller imellem stykkerne.
- Smør cremefraiche cremen ud og rul på langs, som en roulade.
- Kom i fryseren i min. 30 min, så den er til at skære ud
Chilimayo
- Bland ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Chilien kan justeres alt efter hvor stærk du ønsker mayonnaisen.
- Stil på køl og server kold, når rejerne er stegt.
Dybstegte rejer
- Hvis rejerne er frosne, skal de være tøet op. Fjern forsigtigt skallen, men lad hallen blive.
- Hvis tarmen ikke er fjernet, kan du skære et snit i toppen og evt. med pincet hive den ud (jeg var så heldig, at den fiskebutik jeg købte rejerne i, havde fjernet tarmen).
- Vend rejerne i mel, derefter æg og til sidst i rasp.
- Varm olien op i en gryde til ca. 150-170 grader (hvis du ikke har et termometer, så test evt. en reje)
- Jeg stegte 10 rejer ad gangen.
- Lad dem stege i olien til de bliver gyldne (halen bliver hurtigt lyserød).
- Tag dem op med en hulsi og lig en tallerken med køkkenrulle.
- Servér lune med den kolde chilimayo til.
Sprødt med hellefisk
- Mos avokadoen med en gaffel og smag til med salt og peber
- Læg rygbrødstykkerne og smør avokado på.
- Læg et stykke røget hellefisk på og pynt med brøndkarse
Seneste kommentarer