Fiskesymfoni med 3 slags fisk

image_pdfimage_print

Jeg elsker fisk, men kan godt være dårlig til at få det lavet i hverdagen. Når jeg skal lave forret til gæster, bliver det ofte med fisk i centrum. Her er en idé til en fiskesymfoni med 3 forskellige slags fisk. De kan også serveres enkeltvis som forret, appetizer eller til tapas.

Fiskesymfoni med 3 slags fisk

En nem og flot forret med fisk og skaldyr på 3 måder
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Forret
Keyword: fisk, forret, hellefisk, laks, lakseroulade, rejer, skaldyr
Forb. tid: 30 minutter
Køletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 6 personer

Udstyr

  • husholdningsfilm til at pakke laksen ind i

Ingredienser

Lakseroulade

  • 200 g røget laks
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 1/2 stk citron, saften derfra
  • Frisk dild
  • Salt Peber

Dybstegte rejer

  • 24 stk tigerrejer (rå og ikke kogte) frost
  • 3 dl rasp
  • 2 dl mel
  • 2 stk æg
  • 1 liter solsikke/rapsolie
  • 1/2 stk citron

Chili mayo

  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. stærk chilisauce
  • Salt og peber

Sprødt med hellefisk

  • 6 stk rugbrødschips
  • 1 stk avokado
  • Salt Peber
  • 100 g røget hellefisk
  • Brøndkarse

Sådan gør du

Lakseroulade

  • Tag cremefraiche, citronsaft, salt og peber i en skål og pisk det stift som flødeskum.
  • Tilføj frisk dild og stil på køl
  • Tag en filmrulle og rul et stort stykke ud på bordet.
  • Læg laksen på filmen og lig den så der ikke er huller imellem stykkerne.
  • Smør cremefraiche cremen ud og rul på langs, som en roulade.
  • Kom i fryseren i min. 30 min, så den er til at skære ud

Chilimayo

  • Bland ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Chilien kan justeres alt efter hvor stærk du ønsker mayonnaisen.
  • Stil på køl og server kold, når rejerne er stegt.

Dybstegte rejer

  • Hvis rejerne er frosne, skal de være tøet op. Fjern forsigtigt skallen, men lad hallen blive.
  • Hvis tarmen ikke er fjernet, kan du skære et snit i toppen og evt. med pincet hive den ud (jeg var så heldig, at den fiskebutik jeg købte rejerne i, havde fjernet tarmen).
  • Vend rejerne i mel, derefter æg og til sidst i rasp.
  • Varm olien op i en gryde til ca. 150-170 grader (hvis du ikke har et termometer, så test evt. en reje)
  • Jeg stegte 10 rejer ad gangen.
  • Lad dem stege i olien til de bliver gyldne (halen bliver hurtigt lyserød).
  • Tag dem op med en hulsi og lig en tallerken med køkkenrulle.
  • Servér lune med den kolde chilimayo til.

Sprødt med hellefisk

  • Mos avokadoen med en gaffel og smag til med salt og peber
  • Læg rygbrødstykkerne og smør avokado på.
  • Læg et stykke røget hellefisk på og pynt med brøndkarse

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*