Jeg fik sådan lyst til at lave fastelavnsboller, var lang tid siden jeg havde lavet det sidst. Jeg er SÅ glad for resultatet. Godt det ikke er fastelavn endnu, så jeg har en undskyldning for snart at bage dem igen
Jeg er ikke så vild med flødeskum og gul creme – som de meget klassiske versioner, så jeg brugte remonce og chokolade i stedet for.
De kan hurtigt blive tørre, når de er bagt. Så hvis du laver dem før de skal serveres, kan du evt. fryse bollerne ned (adskilt på et skærebræt eller lign) og kom de ubagte boller i fryseren indtil de er hårde, så kan de pakkes tæt i nogle poser og bages nogle timer før servering, så de kan nå at afkøle og få glasur på.
Fastelavnsboller
Ingen fastelavn uden fastelavnsboller – og disse er super snaskede og lækre
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 16 stk
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 stk æg
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 1,5 dl mælk
- 5,5 dl hvedemel
- 1 stk vanillestang jeg brugte ca. 1 spsk. kværnet vanille fra dr.oetker
- 1/2 tsk. salt
Fyld, glasur og pynt
- 100 g sukker
- 100 g marcipan
- 100 g blødt smør
- 50 g mørk chokolade
- 1,5 stk bæger past. æggehvider ca. 2,2 æggehvide
- 3 dl flormelis
- Forskellig pastafarve jeg brugte grøn, lyserød og blå
- 1 spsk. kakaopulver
- 2 spsk. pistacienødder hk fint
- 2 spsk. Tivoli drys
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde (den må ikke koge, er den for varm ødelægger den gærets funktion). Tag af blusset.
- Udblød gær i den lune mælk. Og dernæst smelt smørret i massen.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål (mel, sukker, salt, vanillestang)
- Tilføj æggene i mælkemassen.
- Bland begge masser sammen til en dej, ælt den igennem og stil til hævning i 30 min.
- Imens de hæver hakkes chokoladen fint.
- Lav derefter remoncen – bland sukker og marcipan (ælt med hænderne), tilføj nu blødt smør og pisk det sammen med en elpisker.
- Rul den færdighævede dej tyndt ud til en firkant med en kagerulle. Skær dejen ud i 16 små firkanter.
- Kom en stor teske remonce i midten af hver firkant og kom lidt hakket chokolade ovenpå.
- Tag enderne ind og saml den på midten.
- Vend siden med samlingerne nedad mod bagepapiret, så bollerne holder sig lukket.
- Bag bollerne ved 180 grader i ca. 15 min.
- Afkøl på en bagerist.
Glasur
- Hvid glasur (som kan tilføres farve): 1,5 dl flormelis, 1/2 bæger past. æggehvide (svarer til 0,75) og evt 1 tsk. koldt vand (alt efter tykkelse)
- Kakao glasur : 1,5 dl flormelis, 1/2 bæger past. æggehvide (svarer til 0,75), 1-2 spsk. kakaopulver.
- Bland begge dele i hver deres skål og brug en spiseske til at røre rundt med
- Pynt med enten Tivoli drys eller hk pistacienødder inden glasuren tørrer
Seneste kommentarer