Denne her grønkålssalat er lavet med en grøn dressing inspireret af den populære ‘green goddess’ dressing. Derudover er der ‘julede’ ingredienser i som granatæble, pære og valnødder. Salaten passer skønt som modspil til lidt fede juleretter. Server gerne til julefrokosten eller sågar som tilbehør juleaften.
Ingredienser
- 200 g snittet grønkål
- 3 spsk citronsaft
- 1 håndfuld Purløg
- 1 lille fed hvidløg uden skræl
- 1/2 stk skalotteløg uden skræl
- 25 stk valnødder
- 4 spsk solsikke olie
- 30 g frisk spinat
- 1 stk pære skåret i små tern
- 1 stk granatæble skåret over og granatæble kernerne taget ud
- 30 g parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom citronsaft, purløg, hvidløg, skalotteløg, 10 valnødder, olie, spinat og parmesan op i en blender og blend godt sammen. Juster konsistensen med olie eller vand, hvis den er for tyk
- Smag dressingen til med salt og peber
- Kom grønkålen i en stor skål og vend den med dressingen
- Fordel nu granatæblekerner, ca 15 stk valnødder og pæretern på toppen og vend sammen
Seneste kommentarer