En herlig tærte, som hitter hos hele familien. Server den gerne med en frisk og syrlig salat til – som kan give modspil til det fede.
Ingredienser
- 1 pk tærtedej grov eller lys efter eget valg
- 300 g bacon i tern
- 200 g Gryere ost, skåret i mindre tern alternativt Compte eller emmenthaler
- 3 stk æg
- 2,5 dl creme fraiche
- 2,5 dl let- eller sødmælk
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk friskværnet peber
- 1 knivspids friskrevet muskatnød
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Rul tærtedejen ud på et tærtefad og skær overskydende kanter af. Prik huller med en gaffel i bunden
- Forbag i ovnen i 15 min og tag ud
- Rist bacon sprød på panden og tag fra
- I en skål blandes æg, mælk, creme fraiche, salt, peber og muskatnød sammen
- I den forbagte tærte fordeles nu bacon og ostetern. Hæld æggemassen over.
- Bages færdig i ovnen i ca. 30 min
Seneste kommentarer