Tærte med bacon og ost
En herlig tærte, som hitter hos hele familien. Server den gerne med en frisk og syrlig salat til – som kan give modspil til det fede.
Tærte med bacon og ost
Også kaldet Quiche Lorraine
- 1 pk tærtedej (grov eller lys efter eget valg )
- 300 g bacon i tern
- 200 g Gryere ost, skåret i mindre tern (alternativt Compte eller emmenthaler)
- 3 stk æg
- 2,5 dl creme fraiche
- 2,5 dl let- eller sødmælk
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk friskværnet peber
- 1 knivspids friskrevet muskatnød
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Rul tærtedejen ud på et tærtefad og skær overskydende kanter af. Prik huller med en gaffel i bunden
-
Forbag i ovnen i 15 min og tag ud
-
Rist bacon sprød på panden og tag fra
-
I en skål blandes æg, mælk, creme fraiche, salt, peber og muskatnød sammen
-
I den forbagte tærte fordeles nu bacon og ostetern. Hæld æggemassen over.
-
Bages færdig i ovnen i ca. 30 min