Tærte med bacon og ost

En herlig tærte, som hitter hos hele familien. Server den gerne med en frisk og syrlig salat til – som kan give modspil til det fede.


Tærte med bacon og ost

Også kaldet Quiche Lorraine

  • 1 pk tærtedej (grov eller lys efter eget valg )
  • 300 g bacon i tern
  • 200 g Gryere ost, skåret i mindre tern (alternativt Compte eller emmenthaler)
  • 3 stk æg
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2,5 dl let- eller sødmælk
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk friskværnet peber
  • 1 knivspids friskrevet muskatnød
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Rul tærtedejen ud på et tærtefad og skær overskydende kanter af. Prik huller med en gaffel i bunden

  3. Forbag i ovnen i 15 min og tag ud

  4. Rist bacon sprød på panden og tag fra

  5. I en skål blandes æg, mælk, creme fraiche, salt, peber og muskatnød sammen

  6. I den forbagte tærte fordeles nu bacon og ostetern. Hæld æggemassen over.

  7. Bages færdig i ovnen i ca. 30 min

Hovedret
Fransk
æg, bacon, blå ost, frokost, tærte