En skøn salat med couscous, som sagtens kan varieres alt efter hvilke grøntsager du lige har i grøntsagsskuffen. Det er lækkert med noget cremet i form af eks. feta eller avokado.
Ingredienser
- 1 dl couscous
- 2 dl kogende vand
- 1/4 stk agurk i tern
- 1/4 stk icebergsalat snittet fint. Alternativt kan du bruge spinat eller kål
- 6 stk cherrytomater i tern
- 1/2 stk rødløg i tern
- 1 stk avokado i tern
- 1/2 stk gul peberfrugt i tern
- 2 spsk salte nødder jeg brugte cashewnødder, du kan også bruge peanuts eller pinjekerner
- 100 g feta i tern jeg havde købt nogle med hvidløg og persille
- 1 håndfuld friske krydderurter jeg brugte persille, dild, purløg
- 1 spsk. neutral olie solsikke
- 1/2 spsk. citronsaft
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Find en skål og kom 1 dl couscous deri. Hæld 2 dl kogende vand over og lad det trække vandet ind (tager ca. 5-10 min). Derefter kan det bare stå og afkøle.
- Snit og hak alle grøntsagerne som beskrevet i ingredienslisten (agurk, salat, tomat, rødløg, peberfrugt, avokado).
- Kom olie, citronsaft og salt i en skål. Hak krydderurterne fint og kom dem ned i olien. Olien hældes over den afkølede couscous.
- Bland grønt og couscous sammen. Tilføj feta og nødder og server