Indisk gryderet med kylling

image_pdfimage_print

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker mad med en masse krydderier i. Det er dog ikke så tit, at jeg kaster mig ud i det indiske køkken. Denne her ret kræver en del krydderier (som du måske ikke ligger inde med), til gengæld smager den så godt – at jeg lover du nok skal få brugt de mange krydderier 🙂

 

Indisk gryderet med kylling

Virkelig smagfuld indisk gryderet, som er fyldt med krydderier
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: gryderet, indisk, kylling, ris
Forb. tid: 20 minutter
Simretid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 5 fed hvidløg
  • 3 stk løg
  • Olie/smør til stegning
  • 650 g kyllingebryst
  • 2 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 2 spsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 stk laurbærblade
  • 8 stk kardemommekapsler alternativt 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 ds kokosmælk á 400 ml/stk
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 dl vand
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • Salt og peber
  • evt. ris som tilbehør

Sådan gør du

  • Først mases kardemommekapslerne i en morter, fjern dernæst ‘kapslen’ og behold kornene indeni. Mas kornene med morteren. Tilføj de øvrige krydderier: koriander, garam masala, kanel, spidskommen.
  • Pil og hak løg og hvidløgene fint.
  • Skær kyllingen ud i små tern.
  • Find en høj pande og kom lidt fedstof i bunden (smør eller olie).
  • Steg løg og hvidløg i et par minutter.
  • Tilføj kyllingen og brun den af i et par minutter, blot til siderne lige får lidt farve.
  • Kom krydderierne deri samt laurbærblade.
  • Nu tilsættes kokosmælk, tomatpuré og vand.
  • Kog væsken op og tilføj creme fraiche og smag til med salt og peber.
  • Skru ned på svag varme og lad retten simre under låg i ca. 20 minutter.
  • Serveres eks. med ris (det kan med fordel sættes over imens gryderetten simrer).
indisk gryderet

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*