Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker mad med en masse krydderier i. Det er dog ikke så tit, at jeg kaster mig ud i det indiske køkken. Denne her ret kræver en del krydderier (som du måske ikke ligger inde med), til gengæld smager den så godt – at jeg lover du nok skal få brugt de mange krydderier 🙂
Indisk gryderet med kylling
Virkelig smagfuld indisk gryderet, som er fyldt med krydderier
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 5 fed hvidløg
- 3 stk løg
- Olie/smør til stegning
- 650 g kyllingebryst
- 2 spsk. spidskommen
- 1 spsk. stødt koriander
- 2 spsk. garam masala
- 1 tsk. stødt kanel
- 2 stk laurbærblade
- 8 stk kardemommekapsler alternativt 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 ds kokosmælk á 400 ml/stk
- 1 ds tomatpure 140 g
- 1 dl vand
- 1 dl creme fraiche 18 %
- Salt og peber
- evt. ris som tilbehør
Sådan gør du
- Først mases kardemommekapslerne i en morter, fjern dernæst ‘kapslen’ og behold kornene indeni. Mas kornene med morteren. Tilføj de øvrige krydderier: koriander, garam masala, kanel, spidskommen.
- Pil og hak løg og hvidløgene fint.
- Skær kyllingen ud i små tern.
- Find en høj pande og kom lidt fedstof i bunden (smør eller olie).
- Steg løg og hvidløg i et par minutter.
- Tilføj kyllingen og brun den af i et par minutter, blot til siderne lige får lidt farve.
- Kom krydderierne deri samt laurbærblade.
- Nu tilsættes kokosmælk, tomatpuré og vand.
- Kog væsken op og tilføj creme fraiche og smag til med salt og peber.
- Skru ned på svag varme og lad retten simre under låg i ca. 20 minutter.
- Serveres eks. med ris (det kan med fordel sættes over imens gryderetten simrer).
Seneste kommentarer