Go Back
+ servings

Chokoladekage med lyserøde roser

En imponerende lagkage, som kan bruges til babyshower, barnedåb og fødselsdag
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: chokolade, chokoladekage, Kage, lagkage
Forb. tid: 45 minutter
Bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 18 personer

Udstyr

  • 3 3 springforme på ca.28 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden
  • Sprøjtepose med 1 stor stjernetyl jeg brugte 1M tyl

Ingredienser

Kagebunde (3 stk)

  • 450 g blødt smør ude af køleskabet i min.30 min
  • 450 g sukker
  • 7 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 450 g hvedemel
  • 150 g kakao
  • 3 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade hakket groft
  • 1 tsk salt

Frosting

  • 650 g blødt smør
  • 980 g flormelis
  • evt. Jordbæraroma efter smag
  • Pink pastafarve – kom meget lidt i af gangen. Mængden afhænger af hvor lyserød du vil have den
  • evt. 20 hasselnødder og 1 tsk. guldstøv fra Mill & Mortar

Sådan gør du

Kagebunde

  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Find en røremaskine frem (evt. skål og elpisker)
  • Kom det bløde smør og sukker i skålen og rør det godt sammen.
  • Tag herefter æggene i et ad gangen.
  • Bland de tørre ingredienser sammen (mel, kakao, bagepulver, chokoladestykker og salt) sammen i en anden skål.
  • Når de tørre ingredienser er sammen tilføres de våde ingredienser.
  • Kom til slut mælken i dejen.
  • Hæld i 3 springforme på ca.28 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bages i ovnen i 45 minutter.
  • Tages ud og afkøles. De skal være helt kolde før de tages ud, stables og smøres med frosting.

Frosting

  • Kom det bløde smør og flormelis i en røremaskine (evt. skål og piskeris).
  • Kom farve og smag i efter behov – vær forsigtig med farven, 1 knivspids farver meget.
  • Du kan evt. dele frostingen i 2 eller 3 dele og farve dem i forskellige lyserøde nuancer.
  • Tag en chokoladebund og smør den skrabet med frosting, fortsæt med dette.
  • Kom i en sprøjtepose med 1 stor stjernetyl (jeg brugte en Wilton 1M).
  • Form roser på siderne og på toppen.
  • Pynt evt. med hasselnødder rullet i guldstøv og et banner