Citronsnitter med hvid chokolade creme
Jeg havde lyst til at lave en mere ‘fint’ og festlig udgave af den super populære kæmpe citronkage i bradepande https://madmusen.dk/2024/05/15/kaempe-citronkage-med-birkes-i-bradepande/
Det blev til de lækreste snitter, som stadig er nemme at lave. For det pæneste look vil jeg anbefale at du bruger en sprøjtepose med en tyl i (jeg brugte en stjernetyl).
Kagerne kan godt lave dagen i forvejen.
Citronsnitter med hvid chokolade creme
Super fine citronkager, som kan laves dagen før 🍋
Kage
- 330 g sukker
- 175 g smør (blødt )
- 1 stk økologisk citron (både skål og saften derfra)
- 4 stk æg
- 1 dl yoghurt naturel 1,5%
- 0,75 dl sødsmælk
- 300 g hvedemel
- 2 spsk birkes
- 1 knivspids salt
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk vanillesukker
Hvid chokolade creme
- 150 g hvid chokolade (hakket groft)
- 325 g flødeost
- 100 g smør
- 75 g flormelis
- 1 stk vanillestang
- evt. små spiselige sølvkugler til pynt
Kage
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Pisk sukker, smør og revet citronskal med elpisker i en skål i et par minutter
-
Kom æggene i ét ad gangen, pisk kortvarigt og fortsæt sådan med alle æggene
-
Hæld mælk og yoghurt naturel i dejen
-
Kom mel, birkes, salt, vaniljesukker og bagepulver i en ny skål og bland sammen
-
Vend melblandingen sammen med den øvrige dejblanding
-
Til slut kommes citronsaft i dejen
-
Beklæd en form på 18×18 cm med bagepapir (jeg bagte af to omgange – men ellers brug en større form) og fordel dejen derpå
-
Bag kagen i 20 minutter
-
Lad den afkøle på en bagerist
Hvid chokolade creme
-
Kom chokoladen i en glasskål og smelt over vandbad. Tag af varmen
-
Imens kommes flødeost, smør, flormelis og vanille i en skål og piskes sammen
-
Under piskning hældes den afkølede hvide chokolade i
-
Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl
-
Skær kagen ud i aflange snitter og pynt med frosting
Birkes bidrager mest lidt bid og flot udseende – men kan sagtens undlades, hvis du ikke kan lide det.
Du kan sagtens lave den dagen før også med frostingen på. Alternativt kan du vente med at skære kagen ud og have frostingen ved siden af og pynte på dagen.