Den bedste tunmousse

Den bedste tunmousse

Denne her opskrift fik jeg af min veninde dengang vi gik på sygeplejeskolen. Og lige siden jeg smagte den første gang, har det været min yndlings opskrift på tunmousse.

I starten synes jeg at det var mærkeligt at der skulle kogte æg og hakket kinakål i. Men jeg må bøje mig, det bidrager med smag og struktur. Tunmoussen er meget cremet og en hel perfekt forret. Server gerne med rejer, dild, citron, flute og en lækker creme fraiche dressing.


  • 3 ds tun i olie/vand (drænet)
  • 5 blade husblas
  • 200 g mayonnaise
  • 2 dl piskefløde (pisket til let skum )
  • 2 stk kogte æg (skåret i små stykker)
  • 1/4 stk kinakål (hakket fint )
  • 1 stk citron (saften heraf)
  • Salt og peber
  1. I en skål med koldt vand ligges husblas i blød i 10 min

  2. I en anden skål røres tun og mayo sammen

  3. Over vandbad smeltet husblassen i citronsaften og massen hældes derefter ned i tunen og det røres godt sammen

  4. Vend herefter æg, kinakål og flødeskummet i blandingen. Smag til med salt og peber

  5. Beklæd en passende form (eks. rugbrødsform) eller en stor skål med husholdningsfilm i bund og kanter

  6. Fordel tunmousse deri, dæk til med film og stil på køl i min. 4 timer – gerne natten over

  7. Få den nemt ud af formen ved at placere dit fad/tallerken ovenpå skålen og vend herefter det hele rundt og fjern filmen fra tunmousse

  8. Server gerne med flute, rejer, dild, citron og creme fraiche dressing

Opskriften er til 12 personer til forret. Er der til hovedret vil jeg sige 6-8 personer. 

Du kan lave en nem dressing af creme fraiche, citronsaft og hakket dild. Eller du kan lave din egen skaldyrsdressing, se opskrift her https://madmusen.dk/2021/07/16/fiskefad-med-kold-lakseside-rejer-og-skaldyrsdressing/

Forret
forret, rejer, tun, tunmousse


Den bedste tunmousse