Go Back
+ servings

Svensk pølseret

En klassiker som ofte hitter hos børnene
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: bacon, kartoffel, paprika, pølser
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 5 stk pølser skåret i mindre skiver
  • 800 g kogte kartofler skåret i mundrette stykker
  • 1 stk løg hakket fint
  • 3 tsk sød paprika
  • salt og peber
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1,5 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 5 skiver bacon skåret i mindre stykker
  • 2 fed hvidløg hakket fint
  • 1 tsk sukker
  • Evt frisk purløg til servering

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har kogte kartofler, så skræl kartoflerne og kog i gryde med saltet vand i ca 10 min (mærk om de er møre med en gaffel)
  • I en gryde eller høj pande svitses løg i smør i ca 4 min ved middelvarme
  • Tilsæt nu hvidløg, pølse, bacon, paprika og tomatpuré og steg 1 min
  • Tilsæt nu kartofler og mælk og lad småsimre i ca 5-7 min
  • Hæld fløden i og smag til med sukker, salt og peber
  • Server evt. med hakket purløg