Go Back
+ servings

Tærte med bacon og ost

Også kaldet Quiche Lorraine
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: æg, bacon, blå ost, frokost, tærte
Ovntid: 45 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk tærtedej grov eller lys efter eget valg
  • 300 g bacon i tern
  • 200 g Gryere ost, skåret i mindre tern alternativt Compte eller emmenthaler
  • 3 stk æg
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2,5 dl let- eller sødmælk
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk friskværnet peber
  • 1 knivspids friskrevet muskatnød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Rul tærtedejen ud på et tærtefad og skær overskydende kanter af. Prik huller med en gaffel i bunden
  • Forbag i ovnen i 15 min og tag ud
  • Rist bacon sprød på panden og tag fra
  • I en skål blandes æg, mælk, creme fraiche, salt, peber og muskatnød sammen
  • I den forbagte tærte fordeles nu bacon og ostetern. Hæld æggemassen over.
  • Bages færdig i ovnen i ca. 30 min