Go Back
+ servings

Pavlova med chokolade og hindbærskum

En skøn sommerdessert
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, Dessert, fløde, hindbær, jordbær, marengs
Forb. tid: 30 minutter
Ovntid og hviletid deri: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Marengs

  • 5 stk æggehvider
  • 3 dl sukker
  • 2 tsk maizena (majsstivelse)

Chokolade ganache

  • 200 g mørk chokolade jeg brugte 55-60%
  • 1 dl piskefløde

Hindbærskum

  • 100 g friske hindbær
  • 3 dl piskefløde

Øvrigt

  • 300 g friske jordbær halveret

Sådan gør du

Marengs

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft
  • Kom æggehviderne i en skål og pisk dem luftige og hvide ved høj hastighed (med elspisker eller røremaskine).
  • Tilsæt sukkeret lidt af gangen imens du fortsat pisker med høj hastighed. Fortsæt til sukkerkornene er opløst (ca. 5-7 min)
  • Vend maizena i og smør marengsen ud på en bageplade med bagepapir. Lad marengsen have en diameter på ca 25 cm
  • Skru ovnen ned til 125 grader og stil bagepladen midterst i ovnen
  • Bag marengsen i 50-60 min. Mærk efter hvornår den slipper af papiret.
  • Lad marengsen blive i ovnen til den er kølet helt af (på den måde undgår du at den tager fugt til sig og bliver blød)

Chokolade ganache

  • Hak chokoladen fint
  • Smelt fløden i en gryde, så den er varm - men den skal IKKE koge
  • Tag gryden af varmen og bland chokoladen deri. Når massen er blank og glat stilles den på køl

Hindbær skum

  • Pisk fløden til skum
  • Mas hindbærrene i en skål og vend dem i flødeskummet

Anret

  • Kom marengsen på et fad, fordel chokolade ganache, hindbær skum og friske jordbær på toppen