Go Back
+ servings

Thai kylling med ingefær

En skøn simpel hverdagsret
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Keyword: asiatisk, fiskesovs, ingefær, kylling, nudler, østerssovs, ris, soya
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst skåret i tynde skiver
  • 3 stk forårsløg skåret i skrå skiver/ringe
  • 1 stk løg skåret i både
  • 4 fed hvidløg hakket fint
  • 1 spsk frisk ingefær revet fint
  • 2 spsk olie
  • Ris eller nudler (ca. 400 g) til servering

Marinade til kylling

  • 1/2 tsk peber
  • 2 spsk mørk soya (en tyk, meget sort og mere sødløg soya end den man typsik får til eks. sushi) kan erstattes af hoisinsovs
  • 2,5 spsk fiskesovs

Sovs

  • 4 spsk østersovs
  • 1 spsk alm. soya
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

  • Sæt vand over til ris eller nudler
  • Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål og rør kyllingen rundt deri (lad stå og trække i 5-10 min)
  • I en pande/wok kommes olie i. Steg nu løg, hvidløg og ingefær i ca. 1 min. Skru op til høj varme
  • Tilføj nu 1/2 af kyllingen i panden (undgå overflødig marinade, det vil bare få det hele til at koge) og steg kort til den er gylden. Tag op og steg derefter den resterende del af kyllingen.
  • Tilsæt sovse ingredienserne samt forårsløg i panden og lad stege få minutter.
  • Server med ris eller nudler (jeg vendte nudlerne rundt i)