Go Back
+ servings

Blinis med laks og flødeost

Lækre som forret eller appetizer
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 40 minutter
Køletid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 24 stk

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl boghvedemel
  • 4 tsk. tørgær
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • Smør til stegning

Topping

  • 1 stor pakke røget laks i skiver
  • 1 bøtte frisk dild
  • 1 Philadelphia ost naturel

Sådan gør du

  • Sigt hvedemelet i en si over en skål.
  • Når det er sigtet, blandes det med boghvedemelet, salt og tørgæren.
  • Varm mælken i en gryde, så det er lunt og tag af varmen. Ikke for varmt – så ødelægger det gærens funktion.
  • Æggene deles i blommer og hvider.
  • Pisk æggeblommer, creme fraiche og mælk sammen.
  • Brug elpisker, når du blandet melmassen med æggemassen. Det bliver en tyk dej.
  • Stil på køl i ca. 1 time.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen fra køleskabet.
  • Når de er vendt i dejen, stilles den atter på køl i 1 times tid. (obs dejen hæver meget og minder meget om en almindelig ‘bolle’dej).
  • Kom smør på en varm pande og smelt det.
  • Put en klat på panden svarende til ca. 1 spsk. pr.stk.
  • Dejen hæver godt op og bliver høj.
  • Når den er gylden på begge sider tages den af varmen.
  • Når den er afkølet kommes toppingen på.

Noter

Jeg vil anbefale 3 pr mand til servering. Kan fryses ned og tøes op i ovnen inden servering.