Go Back
+ servings

Fastelavnsboller

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller - og disse er super snaskede og lækre
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: boller, chokolade, fastelavn, glasur, marcipan
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 stk æg
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1,5 dl mælk
  • 5,5 dl hvedemel
  • 1 stk vanillestang jeg brugte ca. 1 spsk. kværnet vanille fra dr.oetker
  • 1/2 tsk. salt

Fyld, glasur og pynt

  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 1,5 stk bæger past. æggehvider ca. 2,2 æggehvide
  • 3 dl flormelis
  • Forskellig pastafarve jeg brugte grøn, lyserød og blå
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. pistacienødder hk fint
  • 2 spsk. Tivoli drys

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde (den må ikke koge, er den for varm ødelægger den gærets funktion). Tag af blusset.
  • Udblød gær i den lune mælk. Og dernæst smelt smørret i massen.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål (mel, sukker, salt, vanillestang)
  • Tilføj æggene i mælkemassen.
  • Bland begge masser sammen til en dej, ælt den igennem og stil til hævning i 30 min.
  • Imens de hæver hakkes chokoladen fint.
  • Lav derefter remoncen – bland sukker og marcipan (ælt med hænderne), tilføj nu blødt smør og pisk det sammen med en elpisker.
  • Rul den færdighævede dej tyndt ud til en firkant med en kagerulle. Skær dejen ud i 16 små firkanter.
  • Kom en stor teske remonce i midten af hver firkant og kom lidt hakket chokolade ovenpå.
  • Tag enderne ind og saml den på midten.
  • Vend siden med samlingerne nedad mod bagepapiret, så bollerne holder sig lukket.
  • Bag bollerne ved 180 grader i ca. 15 min.
  • Afkøl på en bagerist.

Glasur

  • Hvid glasur (som kan tilføres farve): 1,5 dl flormelis, 1/2 bæger past. æggehvide (svarer til 0,75) og evt 1 tsk. koldt vand (alt efter tykkelse)
  • Kakao glasur : 1,5 dl flormelis, 1/2 bæger past. æggehvide (svarer til 0,75), 1-2 spsk. kakaopulver.
  • Bland begge dele i hver deres skål og brug en spiseske til at røre rundt med
  • Pynt med enten Tivoli drys eller hk pistacienødder inden glasuren tørrer