Go Back
+ servings

Kåldolmer med pandesovs

En gammel dansk klassiker
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: hakket kød, kål, pandesovs
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 1 stk hvidkål
  • 1 stk æg
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl vand
  • 4 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 500 g kalv/flæsk
  • 1 stk løg
  • 2 spsk. flydende koncentreret oksefond
  • 1,5 dl fløde
  • 1 tsk. sukker
  • Frisk timian
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med vand i bunden og ca. 2 tsk. salt.
  • Skær bunden af hvidkålen og put i gryden med vand. Lig låg på og damp så bladende bliver bløde.
  • Tag op fra vandet og pil bladene af i 6 hele stykker.
  • Hak løget fint.
  • Tag en skål og bland æg, mandelmel, vand, 2 tsk.salt, peber, kød og finthakket løg sammen til en fars.
  • Tag kålbladene og put en klat fars på og pak den sammen, som en lille pakke.
  • Steg smør på en pande og steg kåldolmerne i ca. 2 min på hver side. Derefter skrues ned til middelvarme.
  • Hæld fløde, fond, timian og sukrin ned i panden til kåldolmerne. Lad simre i ca. 8-10 min. på hver side.
  • Tag evt. en af panden og skær over og tjek at kødet er stegt.
  • Serveres med pandesoves og evt. salat.