Go Back
+ servings

Laksesteak med blomkålsmos og sprød salat

En skøn hverdagsret
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: blomkål, fisk, kål, laks, mos
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 2 stk appelsin
  • 1/2 stk spidskål
  • 1 stk pære
  • 4 stk laksesteak
  • Smør/olie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at skære spidskålen i tynde strimler, put det i en skål. Skær appelsinen i små tern og skær pæren i tynde skiver. Bland det hele sammen i skålen til en sprød salat.
  • Steg laksen på panden i smør/olie. Lig den på skindsiden først i ca. 8 min. Vend laksen og steg i kort tid (ca. 2 min).
  • Imens laksen steger, skal du skære blomkålen i mindre stykker. Lig kålen i en gryde og dæk med vand.
  • Drys 1,5 tsk. salt i vandet. Kog til kålen er mør (stik i den med en gaffel og mærk om det slipper- så den er let at blende).
  • Tag gryden af varmen og blend med smør og piskefløde. Smag til med salt og peber.
  • Server det hele pænt og brug evt. en bage ring til at lægge mosen i. Velbekomme!