Go Back
+ servings

Honning/chili marineret kylling med kokosris

Super lækker ret med de mest cremede kokosris
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: chili, honning, kokos, kokosmælk, kylling, marinade, ris
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Køletid: 1 time
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kylling

  • 900 g hele kyllingelår med skind
  • 3 spsk. honning
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. chiliflager

Kokosris

  • 400 ml kokosmælk
  • 340 g ris
  • 3,5 dl vand
  • 1.5 dl optøede ærter
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 spsk. smør
  • 4 cm. frisk ingefær
  • 3 tsk. salt
  • Creme

Creme

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk persille
  • Salt

Øvrigt

  • Frisk koriander
  • Citron

Sådan gør du

Kylling

  • Bland marinaden til kyllingen i en skål.
  • Hæld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
  • Stil på køl i ca. 60 min.
  • Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er dækket med vand.
  • Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.

Kokosris

  • Hak ingefæren fint (riv den evt. på et rivejern).
  • Mas citrongræs flad med siden af en kniv og del den i 2.
  • Svits smør i en gryde og steg kort ingefær og citrongræs.
  • Tilsæt kort efter væsken (kokosmælk + vand= 0,5 liter).
  • Skyl risene og tilsæt i gryden.
  • Kog ved svag varme i 20 min.
  • Kort før servering tilsættes lidt ærter.

Creme

  • Ingredienserne til cremen blandes sammen i en skål. Stil på køl ind til servering.
  • Servér evt. med citron og frisk koriander.