Go Back
+ servings

Kammuslinger og skilt kærnemælk og dildolie

Virkelig lækker og smuk forret
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret
Keyword: dild, forret, kammuslinger, kærnemælk, olie, skaldyr
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 12 stk friske store kammuslinger
  • 2 store håndfulde dild
  • 2 dl neutral olie eks solsikkeolie
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • 4 dl. kærnemælk
  • evt. lidt brøndkarse eller dild til pynt
  • 4 radiser skyllet og skåret i tynde strimler
  • 2 tsk. smør til stegning

Sådan gør du

  • Først laves dildolien: kom den skyllede dild og olien i en blender og blend til en ensfarvet grøn masse.
  • Find en skål og tag et klæde over (viskestykke eller lign) hæld den purerede olie over og ‘si’ så du har olie uden klumper i, som kommer ned i skålen.
  • Tag noget køkkenrulle og dup kammuslingerne tørre, drys med salt og peber
  • Tag en gryde og lun kærnemælken lidt op v. svag-middelvarme, må ikke koge eller blive meget varm. Hæld dildolien i lidt af gangen og rør det forsigtigt rundt, så olien danner små grønne søer på toppen.
  • Tag den skilte kærnemælk af varmen.
  • Smag til med citron, salt og peber.
  • Tag en pande og skru helt op for varmen.
  • Kom en klat smør på panden og steg kammuslinger i 2 min. på hver side.
  • Find en skål og hæld den skilte kærnemælk i, anret de 3 kammuslinger, pynt med radise skiverne og brøndkarse