Go Back
+ servings

Churros med kanelsukker og chokoladesovs

En vanedannende lækker sprød churros med chokoladesovs
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Spansk
Keyword: chokolade, chokoladesovs, churros, kanelsukker, vaffel
Samlet tid: 1 time
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 1,5 dl vand
  • 50 g lurpak eller lign., men ikke smørbare som kærgården
  • 1/4 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 liter solsikkeolie
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vanilleessens
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 stk æg

Kanelsukker

  • 3 spsk sukker
  • 1/2 spsk stødt kanel

Chokoladesovs

  • 100 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Find en gryde og kom smør, vand og salt heri. Lad det koge op.
  • Når det koger tilsættes melet og bagepulver under konstant pisken. Det bliver nu en melklump.
  • Tag gryden af varmen og kom dejen i en røremaskine.
  • Tilsæt nu sukker og vanilleessens og pisk dejen godt.
  • Til slut tilsættes æggene ét ad gangen indtil det er godt inde i dejen. Til slut bliver dejen fast og skinnende lidt a la vandbakkelser.
  • Tag en sprøjtepose og kom en stjernetyl deri. Put dejen deri og stil på køl til du skal stege dem kort før servering (klargør evt. kanelsukker og chokoladesovs som beskrevet længere nede)
  • Ca. 20 minutter før servering, lunes 1,5 liter olie op i en gryde. Det skal være omkring 180 grader.
  • Sprøjt en lang strimmel dej ud af sprøjteposen ned i olien og klip af med en saks ved den ønskede længde.
  • Steg i ca. 4 min. og tag op med en hul si og lig på tallerken med køkkenrulle.
  • Rul dem kort efter i kanelsukker. Servér lune med chokoladesovs.

Chokoladesovs

  • Kom piskefløden og chokoladen i en tykbundet gryde og varm op v. svag varme til chokoladen er smeltet og er blevet til sovs med fløden.
  • Tag af varmen og stil på køl – servér kold eller lun op før servering.

Kanelsukker

  • Bland 3 spsk sukker og 1/2 spsk stødt kanel til kanelsukker, så det er klar når du har stegt dine churros og de lune skal vendes i kanelsukkeret.