Go Back
+ servings

Butterdejstærte med karamelliseret løg, gorgonzola og oregano

Skønne små tærter
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: butterdej, løg, tærte
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 12 minutter
Samlet tid: 42 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 2 plader frossen butterdej (150 g)
  • 1 stk æg
  • 2 stk rødløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk mørk balsamico
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk gorgonzola ost
  • 4 tsk revet ost
  • Frisk oregano

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Tag butterdejspladerne ud og tø dem op ved stuetemperatur i ca. 20 min.
  • Lav løgblandingen imens. Skræl og skær rødløg i løgringe. Smelt smørret i en gryde og steg løgene bløde, tilsæt sukker, salt og balsamico og lad det småsimre i ca. 20 min.
  • Del butterdejspladerne i 2, så du har 4 lige store firkanter. Kom ægget ud i en kop og pisk det med en gaffel. Pensl butterdejen med ægget.
  • Kom løg midt på butterdejen. Drys 1 tsk. revet ost og 1 tsk. gorgonzola (i små stykker) over løgene.
  • Drys til sidst med frisk oregano.
  • Bag i ovnen i ca. 10-12 minutter. Lad afkøle på en rist.