Go Back
+ servings

Kyllingebryst med smøreost og bacon samt tomatsalat

Lækker hverdagsmad for hele familien
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: bacon, kylling, smøreost, tomat, tomatsalat
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster
  • 4 spsk. smøreost eks. med hvidløg
  • 8 skiver bacon
  • 25 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 2 frisk mozzarella
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. rød balsamico
  • Salt Peber
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader.
  • Tag kyllingebrysterne og skær den ind i siden midt på, uden at skære helt igennem (lidt ligesom hvis man skulle lave en sandwich og skære brødet op i den ene side, uden at skære helt igennem). Kom 1 spsk. smøreost ind i ‘lommen’ på kyllingen og vikl 3-4 skiver bacon om hvert stykke kylling.
  • Find et ildfast fad og dæk lige akkurat bunden med vand, krydr toppen med peber. Lig kyllingerne deri og kom i ovnen i ca. 20 minutter (afhængig af hvor tykke dine kyllingebryster er -tag evt. en ud og skær igennem, og sikr at den er gennemstegt)
  • Nu kan du lave tomatsalaten imens
  • Hak rødløget fint.
  • Find en lille skål og kom olie og balsamico deri. Dernæst kommers rødløgene deri.
  • Skyl tomaterne og halver dem. Placer i et fad.
  • Drys derefter rødløgene og marinaden over tomaterne.
  • Riv mozzarellaen i små stykker og fordel imellem tomaterne.
  • Krydr med salt og peber. Pynt til slut med frisk basilikum.