Go Back
+ servings

Chili con carne

En super lækker ret med bønner og oksekød
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: bønner, chili, oksekød, ris
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olie
  • 4 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 stk røde chilier
  • 1 pakke bacon i tern
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk løg
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 tsk salt 1 tsk peber
  • Frisk koriander
  • 1/4 liter creme fraiche
  • ris (kog efter anvisningen)

Sådan gør du

  • Pil hvidløget og løget og hak dem begge fint.
  • Hak chilien fint.
  • Skræl gulerødderne og skær dem ud i små tern.
  • Tag en gryde frem og kom olie deri. Når olien er varm svitses løg og hvidløg kort.
  • Kom oksekød og bacon i gryden og steg til kødet er stegt.
  • Kom dåsetomat, chili, gulerødder og vand deri.
  • Lad det småkoge i ca. 15-20 minutter imens du koger risene i en anden gryde.
  • Smag til med salt og peber.
  • 5 minutter før servering tilføjes chokolade og kidneybønnerne i tomatsovsen.
  • Server ris med chili con carne og top med 1 klat creme fraiche og frisk koriander.