Go Back
+ servings

Sous vide roastbeef med rösti og lilla salat

Virkelig lækker mad, som passer godt til gæster
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: feta, gæstemad, roastbeef, rødbede, salat, steg
Forb. tid: 30 minutter
Tid i sous vide: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 30 minutter
Antal: 6 personer

Udstyr

  • Vakuumposer og en sous vide

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • Smør til stegning

Rösti

  • 10 stk mellemstore kartofler
  • 1 stk lille løg revet fint
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 3 æg

Lilla salat

  • 3 stk rødbeder
  • 1/2 stk rødkål
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk granatæble
  • 1 spsk. saltede cashewnødder
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tag roastbeefen og krydr med salt og peber. Kom den i en vakuumpose. Stil sous viden til 55 grader. Lig roastbeefen i vandet i 4-5 timer.
  • Når stegen er færdig, tages den ud af vakuumposen og grillet på alle sider på en meget varm pande med lidt smør, så den får stegeskorpe.
  • Skær i tynde skiver.

Rösti

  • Skræl kartoflerne. Riv dem på et rivejern og vrid dem i et viskestykke fri for overskydende væske (eks. i et viskestykke). Kom dem op i en skål.
  • Skræl løget og riv det sammen med hvidløget , og kom i skålen
  • Drys salt, peber og kom æg ned i skålen, bland alle ingredienserne sammen.
  • Find en pande, kom lidt fedtstof på og kom 1 spsk. kartoffel på panden og fordel dem ud som små pandekager. Steg dem gyldne i ca. 3 min pr side.

Lilla salat

  • Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne, skær dem i mindre tern. Kom dem på en bradepande med bagepapir, hæld honning, salt og peber på rødbederne. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.
  • Skræl løget og skær det i skiver/både.
  • Kog sukker og eddike i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld det i en beholder og kom rødløget deri. Stil på køl og lad det trække.
  • Hak rødkålen i tynde strimler.
  • Tag rødbederne ud af ovnen og afkøl. Kom dem i en skål og bland dem med løgene (som tages op af eddike lagen) og rødkålen.
  • Skær granatæblet over og bank ‘kernerne’ ud i hånden og ned i salaten. Tilføj de saltede cashewnødder kort inden servering.

Noter

Server evt. med en sovs (eks bearnaise).