Go Back
+ servings

Soyamarineret laks og couscous salat

En virkelig lækker og simpel sommerret
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: avokado, couscous, fisk, laks, salat
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Laks

  • 4 stk laksesteak

Marinade

  • 1/2 dl soya
  • 1/4 stk rød chili finthakket
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk lys sirup/honning

Salat

  • 1 dl couscous
  • 2 dl kogende vand
  • 1/4 dl agurk i tern
  • 1/4 stk icebergsalat snittet fint. Alternativt kan du bruge spinat eller kål
  • 6 st cherrytomater i tern
  • 1/2 stk rødløg i tern
  • 1 stk avokado i tern
  • 1/2 stk gul peberfrugt i tern
  • 2 spsk salte nødder jeg brugte cashewnødder, du kan også bruge peanuts eller pinjekerner
  • 100 g feta i tern jeg havde købt nogle med hvidløg og persille
  • 1 håndfuld friske krydderurter jeg havde purløg, dild og persille stående i drivhuset
  • 1 spsk. neutral olie solsikke
  • 1/2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til marinaden i en lille skål.
  • Tag laksefileterne op i et ildfast fast og pensl med marinaden (hvis du har mulighed for det, så stil dem gerne på køl med marinaden i ca. 2 timer)
  • Tænd ovnen på 200 grader og stil laksen derind på midterste rille. Skal have 15 min.

Salat

  • Tilbered salaten imens laksen er i ovnen.
  • Find en skål og kom 1 dl couscous deri. Hæld 2 dl kogende vand over og lad det trække vandet ind (tager ca. 5-10 min). Derefter kan det bare stå og afkøle.
  • Snit og hak alle grøntsagerne som beskrevet i ingredienslisten (agurk, salat, tomat, rødløg, peberfrugt, avokado).
  • Kom olie, citronsaft og salt i en skål. Hak krydderurterne fint og kom dem ned i olien. Olien hældes over den afkølede couscous.
  • Bland grønt og couscous sammen. Tilføj feta og nødder og server.