Go Back
+ servings

Toffifee cupcakes

Virkelig lækre cupcakes for alle der ikke kan få nok chokolade
3.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, cupcakes, frosting, muffin, toffifee
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 15 stk

Udstyr

  • 15 cupcake forme
  • silikone/metal form til cupcakes (sikre at de hæver opad og ikke flyder ned i siderne)

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 50 g rå kakaopulver
  • 75 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk vanille ekstrakt
  • 1,5 dl solsikkeolie
  • 2 dl mælk
  • 3 stk æg

Frosting

  • 200 g flormelis
  • 200 g blødt smør
  • 3 spsk naturel flødeost Philadelphia
  • 30 g rå kakaopulver

Pynt og forme

  • 1 pakke pakke toffifee
  • karamelsovs
  • evt lidt finthakkede hasselnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Kom vanille, mælk og olie i skåle og piske dejen godt sammen
  • Kom æggene i et efter et og pisk godt
  • Fyld formene 2/3 dele og stil dem gerne i en cupcake form til ovnen (det sikrer at de ikke flyder ned i siderne og vokser opad i stedet for)
  • Bag midterst i ovnen i ca 18-20 minutter
  • Stil på en rist til afkøling

Frosting

  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk godt sammen i ca 5 min til frostingen er luftig

Pynt

  • Kom en 1M tyl i en sprøjtepose og kom frostingen deri.
  • Fordel frostingen på de afkølede cupcakes og pynt med karamelsovs, nødder og toffifee.