Go Back
+ servings

Gulerodsboller

Nemme svampede gulerodsboller, som er perfekte til morgenmad
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: bagværk, boller, gulerod
Forb. tid: 30 minutter
Hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 stk æg evt 1 ekstra til pensling
  • 7 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk neutral olie eks solsikke eller raps
  • 1 kg mel
  • 2,5 tsk fint salt
  • 3 stk gulerødder ca. 200 g
  • 50 g solsikkekerner

Sådan gør du

  • Tag en røremaskine (eller alm skål) frem
  • Kom lunkent vand deri, smuldr gæren og rør rundt så gæren udblødes
  • Tilsæt nu resten (pånær mel) og bland godt sammen
  • Tilføj mel af 2-3 omgange (den skal være en smule klistret)
  • Stil til hævning under viskestykke i 1 time
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Beklæd bageplader med bagepapir
  • Kom dejen op på bagepapiret med to skeer (da den er ret klistret. Det er ikke meningen du skam kunne forme helt runde boller)
  • Pensl evt med et sammenpisket æg og drys med lidt solsikke kerner
  • Bag i ovnen til de er gyldne og sprøde ca. 15 min