Go Back
+ servings

Safranrisotto

En lækker omgang risotto med tigerejer
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: parmesan, rejer, risotto, safran, Tigerrejer
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g rå tigerrejer
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk gulerod
  • 1 dl hvidvin
  • 3 terninger grøntsagsbouillon
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 1/2 tsk safran
  • 1,2 liter vand
  • 4 dl risotto ris
  • Salt og peber
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • evt citronsaft

Sådan gør du

  • Fjern skal, hale og tarme fra rejerne
  • Skræl og hak løg og hvidløg fint
  • Skræl guleroden og skær i små tern
  • Kom 1 spsk olie i en gryde og steg løg, hvidløg og gulerod i et par minutter
  • Tilføj ris, safran og hvidvin
  • Lad det små simre til hvinen er væk
  • Kom bouillon terningerne i og mas dem ud
  • Kom vand i lidt af gangen (ca 2 dl pr gang) og lad småsimre under låg, tilføj nyt vand når det andet er væk
  • Tilføj parmesan efter ca 15 min (når risene er møre, men stadig har bid)
  • Smag til med salt, peber og citronsaft
  • Steg rejerne i smørret i få minutter
  • Server med risottoen