Go Back
+ servings

Kyllingekødboller i cremet svampesauce

En blogfavorit med saftige kødboller og en lækker sauce
4.75 fra 16 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: kødboller, kylling, pasta
Forb. tid: 45 minutter
Hviletid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 750 g pasta jeg brugte frisk
  • Evt frisk oregano

Kyllingekødboller

  • 2 stk æg
  • 1,5 dl rasp
  • 1,5 tsk oregano
  • 1,5 tsk sød paprika
  • 3 fed hvidløg 2 hvis de er store, hk fint
  • 1/2 dl revet parmesan
  • 800 g hakket kylling du kan også bruge svinekød
  • 1 tsk salt
  • Olie og smør til stegning

Svampesauce

  • 2 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 stk løg finthakket
  • 2 dl groft hakkede friske svampe eller “blot” champignon eller tørrede, hvis tørrede juster mængden
  • 2 spsk mel
  • 2,5 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 4 dl piskefløde kan evt erstattes af madlavningsfløde
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk sød paprika
  • Salt og peber
  • Evt. lidt kulør

Sådan gør du

Kyllingekødboller

  • Bland æg, rasp, oregano, paprika, salt, hvidløg og parmesan sammen i en skål
  • Kom derefter kyllingefarsen deri og rør sammen (jeg bruger en pisker med dejkroge- men rør kun til det er samlet)
  • Stil evt på køl i 15 min (kan undlades)
  • Formes til ca. 40 kødboller med en ske
  • De skal steges ved middelvarme af ca 3 omgange (afhængig af størrelsen på din pande, men det er vigtigt panden ikke er for fyldt. Så vil de koge fremfor at stege)
  • Steges i en blanding af smør og olie på en pande indtil de er gennemstegt (stil fra på en tallerken). Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
  • Klargør sovsen

Svampesauce

  • Inden du starter på saucen, så sæt vand over til pasta
  • Varm olie og smør op i en pande. Steg løg og hvidløgs nogle minutter til de bliver glasklare
  • Tilføj de hakkede svampe og steg i yderligere 1 minut
  • Tilføj bouillonterning, rosmarin, paprika og mel på panden
  • Hæld langsomt vandet på og pisk godt så melet ikke klumper sammen
  • Tilføj nu fløden og varm op, smag til med salt og peber
  • Evt kulør i for farve
  • Kom kødbollerne deri og server med frisk oregano
  • Kog pastaen og server med sauce og kødboller samt evt salat