Lun mælken i en gryde ved middel varme. Når mælken er varm (ikke kogende) så kommes smøret deri.
Kom smør/mælk op i en røreskål, når det er lunkent udblødes gæren deri
Kom sukker, salt, kardemomme og vanillesukker deri
Herefter røres æggene i
Tilsæt ca. 350 g mel og rør godt sammen på røremaskinen. Tilføj mere mel lidt efter lidt, til dejen er samlet og smidig
Lad den ælte i ca 5-7 min på maskinen
Dæk skålen til med viskestykke og lad hæve i ca. 1 time
Rul dejen ud og form 16-18 boller
Placer bollerne på bageplader med bagepapir (eller tættere sammen i eks ildfast fad, hvis du ønsker boller der hæver lidt sammen og får færre kanter)
Lad efterhæve under viskestykke i 30 min
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Pensel bollerne med et sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 10 min
Når de er gyldne tages de ud til afkøling på en rist
Server indenfor er par dage eller frys ned